Αγροτοδικείο Γιαννιτσών: Αθωώθηκαν οι 8 αγρότες που κατηγορούνταν για τις κινητοποιήσεις του 2016

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Αθωώθηκαν οι 8 αγρότες που δικάστηκαν σήμερα στο Δικαστήριο Γιαννιτσών, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2016. Οι αγρότες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Διώκονταν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τεκμηριώθηκε το αδίκημα και τους αθώωσε.

Στο πλευρό τους, πλήθος αγωνιστών που διαδήλωσαν την καταδίκη τους στην πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των αγροτών. Με τα πανό και τα συνθήματά τους διαδήλωσαν ότι «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Η αγροτιά παλεύει και θα νικήσει», «Όχι στα μέτρα και τα αγροτοδικεία».

Από την πλευρά του, το ΜΕΤΑ δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών που διώκονται, επειδή παλεύουν για την επιβίωσή τους, και καταγγέλλει την κυβέρνηση που συνεχίζει τη «βιομηχανία» των διώξεων. Απαιτεί να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση των αγώνων των αγωνιστών αγροτών αλλά και κάθε εργαζόμενου, που μέσα από το δικαίωμά του στις κινητοποιήσεις και στην απεργία, μέσα από τη συνδικαλιστική δράση, παλεύει για το δικαίωμά του στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, για το βιοτικό του επίπεδο, ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα που έχουν «ενσπείρει» στη χώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.