Εργαζόμενοι ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Να παύσει η δίωξη των αγωνιστών

Τη συμπαράσταση του στους αγωνιστές εργαζόμενους που οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Τρίτη 10 Οκτώβρη εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, κηρύσσοντας 2ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια κατά την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Στο εδώλιο, κάθονται ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνία και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Οι συνδικαλιστές οδηγούνται σε σε δίκη γιατί στις 27/11/2014, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωναν τα σωματεία έξω από το κατάστημα «Lidl» στην Καλαμάτα. Τη μέρα εκείνη, που οι εργαζόμενοι βρισκόταν στο δρόμο, η συγκεκριμένη πολυεθνική προκλητικά καλούσε σε εγκαίνια με σκοπό να σπάσει το απεργιακό μέτωπο.

Όπως αναφέρει το Σωματείο ΔΕΥΑ Καλαμάτας:

Η συγκεκριμένη δίκη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος διαχρονικά πάει «χέρι-χέρι» με τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των εργαζομένων από την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία των Σωματείων (νέος συνδικαλιστικός νόμος), το “λοκ-άουτ” κ.λπ.

Η δίωξη ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΝΔ και συνεχίζεται σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσθέτει νέα όπλα στη φαρέτρα της εργοδοσίας πλάι σε εκείνα που προσέφεραν οι προηγούμενες. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να σταματήσει ακόμη και η σκέψη για αντίδραση, την ίδια στιγμή που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κάλπικη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ για τη δικαιοσύνη και το ρόλο της έχει να κάνει με το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες και τα βάσανα του λαού. Η δικαιοσύνη και οι νόμοι όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων είναι που στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Βγάζουν παράνομες τις απεργίες, αποφασίζουν την απόλυση συμβασιούχων, καταδικάζουν μαθητές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση, δικαιώνουν ομαδικές απολύσεις εργαζομένων.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που επιθυμεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εκατομμύρια κέρδη για τις πολυεθνικές – ζωή λάστιχο χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Ένταση της καταστολής και ενίσχυση των μηχανισμών της εργοδοσίας.

Προειδοποιούμε κυβέρνηση και κεφάλαιο ότι όσες δίκες και μηνύσεις κι αν κάνουν, όσα εμπόδια και αν προσπαθήσουν να βάλουν στη συνδικαλιστική δράση δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και με μεγαλύτερο πείσμα να δυναμώνουμε τα σωματεία, να τα κάνουμε πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Του λαού η πάλη θα τη σπάσει.