14.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λαμία: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας που είχε… μεταλλαχθεί σε «οδηγό» απορριματοφόρου

Πρόσφατα

Η αστυνομίας της Λαμίας σταμάτησε για έλεγχο «οδηγό» απορριμματοφόρου και ανακάλυψε πως είναι ο… αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Λάμπρου.

Έπειτα από καταγγελία των απολυμένων συμβασιούχων, περιπολικά και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λαμιέων και ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο να σταθμεύσει το απορριμματοφόρο και να τους ακολουθήσει στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα περίπου, με εντολή εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί ξανά να «παίζει» το ρόλο του εργάτη καθαριότητας και να μαζεύει σκουπίδια.

Σκουπιδότοπος – υγειονομική βόμβα στην «καρδιά» της πόλης

Δήλωσε, μάλιστα, ευθαρσώς στα Μέσα Ενημέρωσης πως θα συνεχίσει να το κάνει. Δεν έδωσε, ωστόσο, καμία εξήγηση για το ότι η δημοτική Αρχή Σταυρογιάννη οδήγησε στην ανεργία τους 47 συμβασιούχους Καθαριότητας, τρομοκρατώντας τους και ποινικοποιώντας τον αγώνα τους, προκειμένου να δώσει την υπηρεσία σε ιδιώτη εργολάβο. Όπως επίσης δεν έδωσε και πειστικές απαντήσεις στην καταγγελία που έκανε η μείζονα αντιπολίτευση για το πώς μετατράπηκε σε παράνομη χωματερή περιοχή κοντά στο στρατόπεδο Τσαλτάκη, απέναντι από το ξενοδοχείο «Φθία».

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες, φορτηγά του δήμου σύμφωνα με τις καταγγελίες μετέφεραν τα σκουπίδια της πόλης με φορτηγά στο συγκεκριμένο σημείο. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν στο σημείο και ζήτησαν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για την υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης όπως τόνισαν χαρακτηριστικά στις δηλώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως ο εισαγγελέας, ενώ στην περίπτωση των απολυμένων συμβασιούχων που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα επενέβη άμεσα, με το να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους, κατόπιν σχετικής αναφοράς από τη δημοτική Αρχή Λαμιέων, στην περίπτωση της παρανομίας του αντιδημάρχου αλλά και στην περίπτωση της παράνομης χωματερής κάνει τα στραβά μάτια.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις