Πίσω από τις κάμερες, υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες: οι εργαζόμενοι

Με ανακοίνωσή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει κάτι σημαντικό, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό: τους αφανείς ήρωες της όλης προσπάθειας καθαρισμού του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»: τους εργαζομένους, οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να αποτρέψουν ή να μειώσουν την τεράστια οικολογική και περιβαλλοντολογική καταστροφή.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους της Σαλαμίνας και όλου του νότιου παραλιακού μετώπου «ενεργοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, δουλεύοντας ακατάπαυστα σχεδόν όλο το 24ωρο πέραν του ωραρίου τους για να καθαρίσουν ότι είναι δυνατό με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό, να γλυτώσουν μια τεράστια οικολογική καταστροφή και να επιστρέψουν τις μολυσμένες από το πετρέλαιο παραλίες στους δημότες καθαρές το συντομότερο δυνατόν», σημειώνει.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμπληρώνει, «καταβάλλουν τις περισσότερες φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους κρίσιμες καταστάσεις. Απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη θέληση που τους διακατέχει, την οικολογική τους συνείδηση, τον ζήλο και την αγάπη για τους δήμους και τους δημότες τους».

«Έτσι θα συνεχίσουμε ακούραστα να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε και να δουλεύουμε κάνοντας πράξη τα λόγια μας για Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», καταλήγει.


Σχετική ανάρτηση: Σκέψεις για το ρυπογόνο ατύχημα στο Σαρωνικό από έναν εργαζόμενο στη θαλάσσια έρευνα