Μετά τις εκλογές, συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας

Ανακοίνωση Ριζοσπαστικών Αγωνιστικών Κινήσεων Εργαζομένων ΕΦΚΑ

Οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και οι υποψήφιοι – υποψήφιες τους θέλουν να ευχαριστήσουν και τους 243 εργαζόμενους και εργαζόμενες, που στήριξαν και ψήφισαν τον συνδυασμό μας, δίνοντας του ένα συνολικό ποσοστό (σε μόνιμους και ΙΔΑΧ μαζί) 3,95%.

Δυστυχώς και σε αυτές τις εκλογές συνεχίστηκε η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, που μάλιστα επεκτάθηκε και εκεί που στηθήκαν κάλπες, καθώς ζητούσαν από τους συναδέλφους, το ψηφοδέλτιο και ο κλειστός φάκελος να τοποθετείται σε άλλον φάκελο με το ονοματεπώνυμο του καθενός! Αυτό καταφανέστατα παραβιάζει την μυστικότητα της ψήφου και πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να καταργηθεί η αντιδημοκρατική αυτή διαδικασία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει ένα νέο γύρο αναμέτρησης με το λαό επιχειρώντας να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα, μεταξύ αυτών την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Η παράταξη μας θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης και όλων των αντεργατικών μέτρων στην κατεύθυνση της ανατροπής των μνημονίων και όλων των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν.

Οι εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τελείωσαν, αλλά όχι και τα προβλήματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προτείνουμε και να ακολουθούμε τον δρόμο του οργανωμένου ταξικού αγώνα, της ενότητας, της συλλογικής δράσης και των ριζοσπαστικών θέσεων. Κόντρα στις λογικές της συνδιοίκησης και των πελατειακών σχέσεων που ακολουθούν οι περισσότερες παρατάξεις.

Μοναδικός δρόμος για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα είναι η αντίσταση και η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Συνεχίζουμε τους αγώνες!