Εκλογές ΕΕΤΕ 2017: Eκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας

Να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα

Μπροστά στις κάλπες ξανά! Και ο πιο καλόπιστος διακρίνει ένα  μούδιασμα. Είναι αλήθεια ότι δεν περισσεύει η αισιοδοξία. Με λιγότερες αυταπάτες, με περισσότερες ενστάσεις και αρκετή κριτική, πάμε ξανά στις κάλπες. Είναι αλήθεια ότι δεν πετύχαμε και πολλά! Τα συνδικάτα στον ΟΤΕ εξακολουθούν – με την πλάτη στον τοίχο – να προσπαθούν να διατηρήσουν κεκτημένα, παρά να διευρύνουν κατακτήσεις. Να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας, παρά να διεκδικήσουν βελτίωση αμοιβών. Παρόλα αυτά είναι απολύτως σαφές σε όλους ότι δεν έχουμε άλλο όπλο συλλογικής προστασίας πέρα από το συνδικάτο μας.

Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ και των νέων μας αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, γίνονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία για την χώρα, τον ΟΤΕ και την ίδια την ύπαρξη του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Διανύουμε τον όγδοο χρόνο στον γύψο του μνημονίου και η εργατική τάξη της χώρας μας, με την πλάτη στον τοίχο, δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα που είχε κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα. Με «όπλο» την εξυπηρέτηση του χρέους και την παραγωγή πλεονασμάτων, οι δανειστές, αλλά και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, προχώρησαν σε μια βίαιη ανακατανομή του πλούτου σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των πιο αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας. Η εφαρμογή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μέτρων κατά του λαού μας, δημιούργησε δραματική συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση ή υποβάθμιση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μαζικές απολύσεις, τεράστια ανεργία, φτώχια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό τοπίο που τα έχει όλα (φτώχια, κοινωνική ερήμωση, αυτοκτονίες) εκείνο που παραμένει άφαντο είναι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει οδηγήσει το σ.κ. σε ολοκληρωτική παράλυση. Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) αλλά και στα πρωτοβάθμια σωματεία. Στην ΟΜΕ-ΟΤΕ ο εναγκαλισμός των παρατάξεων του συνδικαλιστικού δικομματισμού με την εργοδοσία, αλλά και τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, έχει αδρανοποιήσει το συνδικάτο και δυσκολεύει την προσπάθεια υπογραφής αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης….


Διαβάστε ολόκληρη τη Διακήρυξη, εδώ.