Αγωνιστική Συνεργασία για… αλλαγή σελίδας στην ΟΜΕ-ΟΤΕ

Οπτικοποιημένο ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο (12.00-13.00) από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7 FM

Στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7 FM, μίλησε ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ, Στέλιος Κυδωνάκης, για τις εκλογές στα Σωματεία του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, για την εργοδοτική διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, αλλά και για τον εργασιακό μεσαίωνα, με την πληθώρα διαφορετικών συμβάσεων και τους εργαζομένους πολλών μισθολογικών ταχυτήτων και δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εξαιτίας αυτού «έχει χτυπηθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, και η δυσκολία να συνυπάρξουν παλιοί και νέοι στο ίδιο συνδικάτο, αφού δεν έχουν ίδια δικαιώματα, ίδιους μισθούς, ίδιο καθεστώς αδειών, ούτε καν το ίδιο ωράριο».

Και όταν μιλάμε για τον εργασιακό μεσαίωνα στον ΟΤΕ, μιλάμε για την εντατικοποίηση, το «οutsourcing», το διαχωρισμό παλαιών και νέων εργαζομένων, τα δουλεμπορικά – ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από τις Mellon, ManPower, Project Solution και West, για το σπαστό ωράριο, για τις απλήρωτες υπερωρίες, τα μονοπρόσωπα συνεργεία, τις σύγχρονες γαλέρες των τηλεφωνικών κέντρων κ.λπ.

Και τι κάνει η Ομοσπονδίας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ; Χωρίς πολλά λόγια, τονίζει ότι η μνημονιακή πλειοψηφία του Συνδικάτου τα έχει βρει με τη διοίκηση του ΟΤΕ (σ.σ.: συμφερόντων της κρατικής γερμανικής Deutche Telekom), συναινεί και συνεχίζει να το κάνει, αφήνοντας τον εργοδότη να αλωνίζει και να κατακρεουργεί εργασιακά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιπλέον, μέσα από πελατειακές σχέσεις και διαπλοκή, η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προσπαθεί να ελέγξει / εγκλωβίσει τους εργαζομένους (μετάθεση, θέση ευθύνης, διευκόλυνση – παροχή δανείο, ταξίδι με τον κοινωνικό τουρισμό κ.λπ.)

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ τι αντιπροτείνει απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας του Συνδικάτου που έχει απεμπολήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων; «Αλλαγή σελίδας… Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζομένους και τους λέμε να μας κοιτάξουν στα μάτια. Είμαστε μια παράταξη με 25 χρόνια πίσω μας, με καθαρά χέρια και μέτωπο, δεν είχαμε ποτέ κανενός είδους διαπλοκή, ήμασταν πάντα στο πλευρό τους και θα είμαστε υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους», τονίζει ο Στ. Κυδωνάκης και προσθέτει:

«Ζητάμε την ψήφο τους όχι απλώς για να μας ψηφίσουν. Ζητάμε η επιλογή τους να διαλέξουν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ να έχει αγωνιστική “διαθεσιμότητα”. Οι συνάδελφοι πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ζωή με αξιοπρέπεια, κάτι που η παράταξή μας πρεσβεύει και ακολουθεί, έχοντας ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση».

Ακούστε στο οπτικοποιημένο απόσπασπα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι είπε ο Στ. Κυδωνάκης για τις εκλογές, τη στάση των κυρίαρχων δυνάμεων στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, για τα καταστήματα και τις συνθήκες εργασίας, τις εθελουσίες εξόδους που φόρτωσαν με βάρη τα ασφαλιστικά ταμεία, τα γιουχαΐσματα στη Θεσσαλονίκη από τους εργαζομένους κατά των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, που νοθεύουν το πλαίσιο διεκδίκησης και μινιμαρουν τα αιτήματα, τις ατομικές συμβάσεις, τις απολύσεις αλλά και τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ, με την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση να… δείχνει πόσο ενδιαφέρεται, αφού σε ένα εξάμηνο έχει κάνει μόνον δύο συναντήσεις με την εργοδοσία. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 30-09-17.