18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι υπ. Εργασίας: Τα «τελεσίγραφα» της κυβέρνησης για «αξιολόγηση» δεν θα περάσουν

Πρόσφατα

Συνεδρίασε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, η γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπαλλήλων υπ. Εργασίας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την συμμετοχή στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης», «που νομίμως έχει κηρυχθεί από τη τριτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση, την Α∆Ε∆Υ».

Όπως σημειώνει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων στο υπ. Εργασίας υπήρξε πολυπληθής και ενεργή παρουσία των εργαζομένων στη συνέλευση, εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η αποφασιστικότητα να συνεχιστεί πιο δυναμικά η κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» και την απεργοσπαστική ρύθμιση Γεροβασίλη. Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν πάνω από 130 δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης. Όλα αυτά, «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι διαθέτουν υψηλό αίσθημα δημοκρατίας, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης αντιδρώντας στις απεργοσπαστικές, εκφοβιστικές και εκβιαστικές τακτικές τις Κυβέρνησης, η οποία με αντισυνταγματικές διατάξεις επιδιώκει να εκπληρώσει μια ακόμη μνημονιακή δέσμευση».

«Συγχαίρουμε», συνεχίζει ο Σύλλογος του υπ. Εργασίας, «τους συναδέλφους που κατέχουν υψηλές θέσεις στην διοικητική ιεραρχία του υπουργείου που με τη δημόσια τοποθέτησή τους συμμετέχουν την απεργιακή μας κινητοποίηση! Συγχαίρουμε τους συναδέλφους των Περιφερειακών Υπηρεσιών που άμεσα ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στην απεργία αποχή».

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, τέθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν τόσο τη νομιμότητα της απεργιακής κινητοποίησης όσο και τις ενδεχόμενες συνέπειες από τη συμμετοχή στο απεργιακό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, «ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ότι κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να υποστεί κυρώσεις όταν συμμετέχει σε μια νόμιμη απεργία. Η απεργία – αποχή είναι απολύτως θωρακισμένη και έχει κριθεί τρεις φορές νόμιμη στο παρελθόν. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες… Τα τελεσίγραφα της Κυβέρνησης δεν θα περάσουν»!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις