16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η μόνη βέλτιστη πρακτική είναι η επαναφορά εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

Με αφορμή τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Καταπολέμησης της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου, στο Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιείται στη Βιέννη, με θέμα «Back to work», οι Ενεργοί Άνεργοι σχολιάζουν...

Πρόσφατα

Η αναπληρώτρια υπουργός Καταπολέμησης της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου παρουσίασε, σε εκπροσώπους άλλων οκτώ χωρών, την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενάντια στην ανεργία και συγκεκριμένα τα προγράμματα της Νέας Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία αξιολογούνται από τους διοργανωτές του συνεδρίου ως καινοτόμα και μία από τις βέλτιστες πρακτικές στην Ευρώπη.

Χωρίς καμία ντροπή, λοιπόν, αλλά και με καινοτόμα σκέψη, η κ. Αντωνοπούλου και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα παρουσιάσουν τα προγράμματα εξαθλίωσης των ανέργων σαν «φάρμακο» στην ανεργία.

Η μόνη βέλτιστη πρακτική που θα πάει να «διδάξει» η υπουργός και στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης, είναι πως να εκμεταλλεύονται τους άνεργους για να δουλεύουν με λιγότερο μισθό από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, πως να τους χρησιμοποιούν για να ρίξουν τους μισθούς και να διαλύουν κάθε μορφή σταθερής εργασίας. Μεγάλη η καινοτομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ να χρησιμοποιεί τα λεφτά των ευρωπαίων εργαζομένων σε προγράμματα, όχι για να ζήσουν οι άνεργοι και να βρουν αξιοπρεπή και σταθερή δουλειά αλλά για να ανακυκλώνουν την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και να δίνουν δωρεάν εργατικό δυναμικό.

Αυτή την κατάσταση να επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη έχει στο μυαλό του ο κ.Τσίπρας για αυτό στέλνει τους υπουργούς του έξω για να δώσουν μαθήματα και προτάσεις.

Απέναντι στις δικές τους προτάσεις οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι έχουμε τις δικές προτάσεις για να ζήσουμε αξιοπρεπώς και να βρούμε σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια. Να μην τους αφήσουμε να μας διασπούν και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ:

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΝΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • ΝΑ ΜΕΤΡΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


Σχετική ανάρτηση: Back to slavery now!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις