13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σε εργασιακή ομηρία οι εργαζόμενοι των «ΔΟΛ Digital» και «Hearst»

Πρόσφατα

Πέρα από τις καταγγελίες των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΤΕΡ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΤΙΤΑ για την κατάσταση στο «ΒΗΜΑ FM», αντίστοιχες δυσμενείς εξελίξεις υπάρχουν και στις εταιρείες «ΔΟΛ Digital» (in.gr) και «Hearst» (περιοδικό «Cosmopolitan») οι οποίες επίσης έχουν περάσει «ως έχουν» στην «Alter Ego».

Και σε αυτές τις δύο εταιρείες, οι εργαζόμενοι δεν έχουν απολυθεί, δεν έχουν κληθεί να αναλάβουν καθήκοντα, δεν αμείβονται, δεν έχουν ενημερωθεί για το μέλλον τους και ανησυχούν ότι θα τους «αδειάσει» η νέα εργοδοσία.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου καταγγέλλει ότι «ενώ έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού οι διαδικασίες μεταβίβασης Ομάδας Περιουσίας από την υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης “ΔΟΛ ΑΕ” στην πλειοδότρια εταιρεία “Alter Ego” (συμφερόντων Μαρινάκη) και η ιστοσελίδα επαναλειτουργεί ήδη εδώ και τρεις και πλέον εβδομάδες, οι εργαζόμενοι της “ΔΟΛ Digital” βρίσκονται ακόμη, μέχρι και σήμερα σε απελπιστικά μετέωρη κατάσταση, χωρίς ακόμα να έχουν κληθεί να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ δεν έχουν απολυθεί».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΠΗΤ σημειώνει ότι (οι εργαζόμενοι) «με προσωπικές θυσίες κράτησαν ζωντανό το in.gr δουλεύοντας υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εργασιακής ανασφάλειας και της ανεργίας. Σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση, δεχόμενοι απανωτά χτυπήματα στην αξιοπρέπειά τους, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ομηρία» και ζητά «την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του ζητήματος για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΟΛ Digital και των θέσεων εργασίας τους. Να μπει ένα τέλος στην ομηρία των συγκεκριμένων εργαζόμενων άμεσα».


Σχετική ανάρτηση: Σταμάτησε να εκπέμπει ο ΒΗΜΑ FM – Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις