Συντονιστικό Ιερισσού: Η «Eldorado Gold» εκβιάζει

eldorado-gold-xalkidiki

Βολές κατά της «Ελληνικός Χρυσός» («Eldorado Gold») εξαπολύει το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυση χρυσού – χαλκού. Συγκεκριμένα, κατηγορεί την εταιρεία ότι «εκβιάζει, κατά πάγια τακτική, επιδιώκοντας για πολλοστή φορά ν΄ αλλάξει όρους της σύμβασης που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο. Θέτει τελεσίγραφα και εκβιάζει την αδιεοδοτούσα αρχή, ώστε να εκδοθούν άμεσα οι άδειες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το έργο».

«Ταυτόχρονα, η Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold έχει διαπράξει σωρεία παρανομιών, όπως αυτές έχουν βεβαιωθεί από τη Διοίκηση. Η απόρριψη της μεταλλουργίας παρέπεμψε την υπόθεση στη διαιτησία, διαδικασία την οποία, προφανώς, η εταιρεία θέλει να επηρεάσει και να εκβιάσει το αποτέλεσμά της», προσθέτει. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «το σχέδιό της υλοποιήθηκε σε επιλεγμένο χρόνο, σε συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν αυτό το τερατούργημα».

Σύμφωνα με το Συντονιστικό, η εταιρεία δεν δικαιούται να ζητά να προχωρήσει η επένδυση, ενίοτε ζητώντας χάρες και ενίοτε εκβιάζοντας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε έκδοση αδειών, υπό αυτές τις συνθήκες, θα είναι απαράδεκτη. Καταλήγοντας, σημειώνει πως «αυτό το έργο δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει πότε, είναι καταστρεπτικό για τη Β.Α. Χαλκιδική, θα στερήσει πολλές θέσεις εργασίας και σημαντικούς πόρους για τη ζωή, και θα έχει ανεπίστρεπτες συνέπειεςΌπως η Ελληνικός Χρυσός έχει υποχρέωση στην κερδοφορία των μετόχων, έτσι και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες και να ακυρώσει αυτό το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο».


Σχετική ανάρτηση: Η Eldorado «αναστέλλει» την καταστροφή