Σε κλοιό διαδηλωτών και… ΜΑΤ σήμερα η Θεσσαλονίκη

Μέλη του ΜΕΤΑ στην κινητοποίηση που έγινε για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2017, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ

Χιλιάδες αναμένεται να είναι για μια ακόμη χρονιά οι διαδηλωτές που φθάνουν από όλες τις άκρες της χώρας, για να συμμετάσχουν τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού απόψε, στις 8 το βράδυ, στο «Βελλίδειο».

Το ΜΕΤΑ καλεί όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα, τις εργατικές συλλογικότητες, τους αγωνιστές συνδικαλιστές, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, αλλά και την αγωνιζόμενη νεολαία σε προσυγκέντρωση στην Εγνατίας & Αγίας Σοφίας, ώρα 5.30μμ., με στόχο τη μαζική, αγωνιστική και διακριτή παρουσία στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

«Βρέχει» αστυνομικούς

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ και σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, η φετινή αστυνομική δύναμη για την εφαρμογή των μέτρων υπολογίζεται ότι θα απαρτίζεται από περίπου 4.000 αστυνομικούς. Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, ειδικά των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες διαμαρτυρίες.

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ επιτελικά στελέχη της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της οδού Μοναστηρίου, απ’ όπου θα «συντονίζουν» τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Τέλος, εισαγγελείς (πιθανότατα τρεις) θα επιβλέπουν την αστυνομική επιχείρηση.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η αστυνομία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την ώρα των κινητοποιήσεων, καθώς εκείνη την ώρα θα κλείσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης.