Εργασιακό νομοσχέδιο: Δεν απαντά στη συνολική αποψίλωση του εργασιακού πλαισίου

Είμαστε ψυλλιασμένοι και δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούμε από κινήσεις – ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής

Ως σταγόνα στο… μνημονιακό «ωκεανό» χαρακτηρίζει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ο Νίκος Παπατριανταφύλλου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ και της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΤΟΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7 FM, κάθε Σάββατο 12.00-13.00. «Βλέπουμε περιπτωσιολογικές ρυθμίσεις σε μια σειρά από ζητήματα, οι οποίες δεν απαντούν όμως στη συνολική αποψίλωση που έχει υπάρξει στο εργασιακό πλαίσιο, στην εργατική νομοθεσία, στη νομοθετική ρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων κτλ. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις παραμένουν ισχυρές, οι “παρεμβάσεις” που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν και επεκτείνονται στην εφαρμογή τους».

Ωστόσο, υπογραμμίζει, «έχουμε γίνει αρκετά πονηροί τα τελευταία χρόνια, παρακολουθώντας την κοινοβουλευτική διαδικασία, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα από δεσμεύσεις της κυβέρνησης στη β’ αξιολόγηση από τους δανειστές, όπως η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με σημείο αιχμής το δικαίωμα στην απεργία, δε γνωρίζουμε αν θα έρθουν ως εμβόλιμη τροπολογία την τελευταία στιγμή, και δεν υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς ΓΣΕΕ για να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν τέτοιες αιφνιδιαστικές κινήσεις».

«Είμαστε, όμως, ψυλλιασμένοι», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, και δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούμε, ακόμα και από μια… αιφνιδιαστική κίνηση της τελευταίας στιγμής· αυτό είναι δεδομένο».

Παρεμβαίνοντας, από την πλευρά του, ο Γιώργος Χαρίσης που ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή, γραμματέας του ΜΕΤΑ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, έκαμε μια χαρακτηριστική παρομοίωση που αφορά στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο: «Έχουμε μια μνημονιακή “φαγάνα” που έχει καταστρέψει εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, κι έρχεται κάποιος πίσω με τα “φτυάρια” για να κάνει κάποιες ψιλοδιορθώσεις στην καταστροφή που έχει συντελεστεί».

Αυτό κάνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επεξηγεί: ψιλοδιορθώσεις – παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν λίγο κόσμο, «που όμως γίνονται στο πλαίσιο μιας καταστροφής που προκαλεί η ίδια η κυβέρνηση, επειδή υπάρχουν ακραία φαινόμενα και θα πρέπει κάτι να δείξει. Ουσιαστικά, δεν ανατρέπει και δεν αποκαθιστά την καταστροφή που έχει συντελεστεί στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Παρακολουθήστε στο οπτικοποιημένο ηχητικό βίντεο, από την εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», τι λένε τα δύο μέλη του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής, Γ. Χαρίσης και Ν. Παπατριανταφύλλου. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 02-09-17.

Να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, πάντως, και η φιλοσοφία της κυβέρνησης όσον αφορά στις «ευνοϊκές ρυθμίσεις» για τους ΑμεΑ που περιλαμβάνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, φιλοσοφία που παραπέμπει σε φασιστική και ρατσιστική νοοτροπία. Αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση: «Στην Ελλάδα ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα με αναπηρία. Η μη “ορατότητά” τους από το κοινωνικό σύνολο αποτελεί συνέπεια της κοινωνικής κατασκευής της αναπηρίας, συνέπεια της ελλιπούς προσβασιμότητάς τους στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, συνέπεια των εγκαθιδρυμένων στερεοτύπων και νοοτροπιών. Αποτελεί συνέπεια του τρόπου που το ίδιο το πρόσωπο με αναπηρία βλέπει τον εαυτό του ετεροπροσδιοριζόμενο μέσα από το πρίσμα της κοινωνίας στην οποία ανήκει και ζει».

Η τελευταία φράση δείχνει σαφώς τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της κυβέρνησης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ΑμεΑ, όσο και αν παρακάτω στην Αιτιολογική Έκθεση προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι», λέγοντας πως «οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου αποσκοπούν στο να αποτελέσουν όπλο στη μάχη κατά του θεσμικού ρατσισμού, υπό τη σκιά του οποίου δημιουργούνται και παγιώνονται σοβαρές διακρίσεις στις δομές της κοινωνίας, καθώς ο περιορισμός των δικαιωμάτων και των επιλογών συγκεκριμένων ευάλωτων ομάδων που παρεκκλίνουν με οποιονδήποτε τρόπο από τα κυρίαρχα κανονιστικά πρότυπα (εν προκειμένω αυτά της σωματικής, αισθητηριακής, ψυχικής αρτιμέλειας) τείνει να κατοχυρώνεται θεσμικά μέσα από πρακτικές, διαδικασίες και κανονιστικά μέτρα, τα οποία θεσμοπο ιού νται και γίνονται ανεκτά τόσο από τη διοίκηση όσο και από την κοινωνία».

Άλλωστε, το πώς βλέπει τους εργαζόμενους ΑμεΑ φάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και της υπουργού Εργασίας στην «ΠαπαστράτοςPhilip Morris», η οποία απέλυσε ΑμεΑ, εργαζόμενο με σκλήρυνση κατά πλάκας, και βρίσκεται μαζί του σε δικαστική διαμάχη. Η επίσκεψη και μόνον δείχνει το πόσο σέβεται αυτήν την κατηγορία των συμπολιτών μας, καθώς έδωσε «αέρα» στην εργοδοτική αυθαιρεσία (σ.σ.: με καταγγελία που έγινε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, παλαιότερα, έκανε «bullying» σε καρκινοπαθή επειδή δεν μπορούσε να τον απολύσει ωμά, βάζοντάς τον σε σκληρή θέση παραγωγής. Ο εργαζόμενος αυτός αργότερα πέθανε. Λεπτομέρειες για αυτήν την υπόθεση σε επόμενη ανάρτηση).


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση: Στη δουλειά & στον αγώνα, συσπείρωση των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς