15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θέλει η Δούρου να κρυφτεί και η ΕΡΤ δεν την αφήνει!

Από το Γιώργο Μουργή

Πρόσφατα

«Ήρθαμε για να σημάνουμε τη διαδικασία της πρόληψης δήλωσε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στέργιου από το Πεντελικό Όρος τονίζοντας ότι: η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας».

Δίπλα του στα πλάνα της ΕΡΤ, Δούρου και Καραμέρος.

Πλέκοντας το εγκώμιο ο ένας στον άλλον ο Στέργιου αναρωτήθηκε, γιατί δεν έπραξαν και οι άλλοι δήμοι, γύρω, το ίδιο, με την Δούρου να κουνάει καταφατικά το κεφάλι της στο πλάνο, με απύθμενο θράσος αυτοαναφορικότητας.

Ας πούμε, λοιπόν, τρία πραγματάκια για το σόου όπως το έστησαν κατά παραγγελία, με την ΕΡΤ.

Τα πλάνα είναι από την περιοχή της Πίριζας.

Πουθενά δεν φαίνεται η φωτιά.

Επικοινωνιακό κόλπο (φθηνό αλλά πιάνει) για να μην ταυτιστεί η εικόνα της Περιφεριάρχισσας με φλόγες ή καμμένα.

Με την καταστροφή δηλαδή και τις δικές τις ευθύνες.

Η κατάργηση του σώματος των δασοπυροσβεστών (με τη σύμφωνη γνώμη της Δασικής Υπηρεσίας,ώστε να απαλλαγεί οριστικά από την ευθύνη προστασίας) που γνώριζαν πώς να επιχειρούν σε δασικές εκτάσεις και πυρκαγιές μαζί με την αποδυνάμωση του πυροσβεστικού σώματος και την έλλειψη προσωπικού.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό όπως καταγγέλουν τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι πυροσβέστες.

Η τραγική κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων λόγω παλαιότητας.

Η έλλειψη σχεδίου, από την Περιφέρεια, αντιπυρικών ζωνών και ανεφοδιασμού με δημιουργία νέων προσβάσιμων σημείων πυροσβεστικών κρουνών σε «ευαίσθητες περιοχές».

Η Δούρου επέλεξε την ασφάλεια του σημείου της Πίριζας, ώστε να μην εισπράξει γενικευμένες εκδηλώσεις αγανάκτησης και οργής, των κάτοικων των περιοχών που καίγονται.

Η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού και ελέγχων που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δόμηση μέσα σε δασικές εκτάσεις,

Η ανυπαρξία του κράτους της τοπικής αυτοδιοιίκησης και της περιφέρειας για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο ρόλος της ΔΕΗ, επίορκων υπάλληλων της σε συνεργασία με υπαλλήλους της πολεοδομίας και δημοτικών αρχών ώστε να διασφαλίζεται η ηλεκτροδότηση σε παράνομα ακίνητα.

Το ίδιο και το αυτό για το τρόπο που λαμβάνουν παροχές υδροδότησης τα παράνομα ακίνητα.

Η ανυπαρξία εναέριων μέσων κατάσβεσης.

Τα Canadair CL-415 (οχτώ τον αριθμό ) είναι μοντέλα του 1993 και το CL-215 (τρία τον αριθμό ) είναι μοντέλο του 1963 και τα παραλάβαμε το 1990.

Τελευταία φορά που αγοράστηκε αεροπλάνο ήταν το 1999.

Η δημιουργία συνωμοσιολογικού κλίματος, μέσω δηλώσεων πολιτικών παραγόντων, για δήθεν πολιτική αποσταθεροποίηση.

Παλαιοκομματική λογική και κόλπο που ενίοτε πιάνει ή πουλάει.

Η άρνηση, στοιχείο πολιτικής βούλησης, να χαρακτηριστούν όλες οι καμένες περιοχές αναδασωτέες από την πρώτη στιγμή.

Λεπτομέρεια, οι δηλώσεις Δούρου ξεκινούν λέγοντας η ίδια:«[…] και είμαι και εγώ μαζί του (εννοεί τον Δήμαρχο Πεντέλης) ώστε να λειτουργήσουμε με όρους πρόληψης και όχι (προσοχή τι θα ξεστομίσει αμέσως μετά) καταστολής […]»

Προφανώς δεν είχε κάνει πρόβα, αλλιώς αν το εννοεί μάλλον είχε έτοιμα τα ΜΑΤ να εισβάλουν για να διαλύσουν την κατάληψη από την Συνέλευση Α.ΦΛΕ.ΚΟΥ.(Αυτόνομα Φλεγόμενα Κουκουνάρια)

ΥΓ. Καθηλωμένα στη βάση της Ανδραβίδας παρέμειναν τη Δευτέρα 14/8 και τα τρία Καναντέρ που υπάρχουν στη διάθεση των αρχών, την ώρα που μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία. Αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι επιχειρούσε μόνο ένα ελικόπτερο Έρικσον.

«Η βλάβη έχει αποκατασταθεί στο ένα, βρίσκεται σε δοκιμαστική πτήση, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η πτήση και να μαζέψει νερό, δυστυχώς θα έχει πέσει το σκοτάδι» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Είναι σύνηθες φαινόμενο τα καθηλωμένα αεροσκάφη, πρόκειται για απαρχαιωμένο στόλο, οφείλουμε σεβασμό στους πιλότους γι’ αυτό» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις