Δε χρειαζόμαστε «Λευκές Νύχτες», αλλά αξιοπρεπείς μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του νομού Ηλείας καταδικάζουν την απόφαση των εμπορικών συλλόγων Αμαλιάδας και Πύργου να διοργανώσουν για μια ακόμα φόρα «Λευκή Νύχτα» στις 12 και 19 Αυγούστου, αντίστοιχα. «Φέρουν όλοι βαρύτατες ευθύνες για την μεθοδευμένη από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Εμείς οι εργαζόμενοι δεν γίνεται να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε “ήλιο με ήλιο” χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς ωράριο και διά της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών. Είναι κάλπικο το επιχείρημα ότι τάχα η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά», σημειώνουν και υπογραμμίζουν:

«Η περικοπή μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας, η ανεργία είναι οι αιτίες και όχι το ωράριο. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε περίτρανα και από τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους που δεν ανοίγουν όλοι τα καταστήματά τους σύμφωνα με το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου, γιατί έχουν αναδουλειές, γιατί δεν αντέχουν ούτε και οι ίδιοι τα εξαντλητικά ωράρια, γιατί δεν έχουν ούτε ασφάλιση αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σ/μ κ.λπ. Χαμένοι σίγουρα θα είναι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι».

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι νομού Ηλείας καλούν τους συναδέλφους τους να αντιδράσουν μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα και να απαιτήσουν:

  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.