22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Στάση εργασίας και αγωνιστική κινητοποίηση σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου

Πρόσφατα

Συμπληρώθηκαν πλέον τέσσερις μήνες που οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ παραμένουν απλήρωτοι και το Ινστιτούτο ευρισκόμενο σε λειτουργική παραλυσία απαξιώνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Συμπληρώθηκαν επίσης 28 ημέρες από την ψήφιση της τροπολογίας του άρθρου 5 του Ν.4480, που αναστέλλοντας για ένα χρόνο κάθε δέσμευση και κατάσχεση σε βάρος του ΙΓΜΕ, στόχευε στη διασφάλιση της δυνατότητας πληρωμής των δεδουλευμένων μισθών των εργαζομένων και την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του.

Η μόνη αλλαγή, όπως σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ, «που συνέβη έκτοτε στο Ινστιτούτο, είναι ο διορισμός του γενικού διευθυντή και του νέου διοικητικού συμβουλίου το οποίο αναλαμβάνει την ουσιαστική και πλήρη ευθύνη της διοίκησης του Ινστιτούτου. Δεν έχει υπάρξει όμως μέχρι σήμερα ασφαλής και εγγυημένη λύση στην κίνηση των λογαριασμών του ΙΓΜΕ και την πληρωμή των δεδουλευμένων μας, καθώς η τροπολογία αποδεικνύεται νομικά ανίσχυρη να εξασφαλίσει την ασφαλή κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του ΙΓΜΕ».

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, τέσσερις μήνες απλήρωτοι, και έχοντας πλέον ξεπεράσει κάθε όριο των οικονομικών αντοχών τους, καλέσαν ήδη τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη για άμεση πολιτική παρέμβαση, προς κάθε κατεύθυνση, για τη διασφάλιση της εφαρμογής της τροπολογίας για την ασφαλή κίνηση των λογαριασμών του ΙΓΜΕ και την επανέναρξη της χρηματοδότησης και της λειτουργίας του. Κάλεσαν επίσης τον υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό, Δ. Λιάκο, να παρέμβει για την επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ αλλά και το υπουργείο Εργασίας να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες με την άσκηση άμεσης πίεσης για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ.

Ωστόσο, λίγο πριν από τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, δεν έχουν καμιά ουσιαστική ενημέρωση για το αν έχει συνταχθεί σχετική τροπολογία, το περιεχόμενό της και αν αυτό τους εξασφαλίζει. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν αγωνιστική κινητοποίηση διαμαρτυρίας με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Μέγαρο Μαξίμου, αύριο Τετάρτη 2/8/2017 στις 13.00.

«Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να δοθεί λύση στο δράμα των 205 οικογενειών των εργαζομένων του ΙΓΜΕ, οι οποίες βρίσκονται για πέμπτο μήνα απλήρωτοι και στα όρια της κατάρρευσης και να εξασφαλίζει τη λειτουργία του ΙΓΜΕ ως απαραίτητου εργαλείου για την ανάπτυξη της χώρας στους κρίσιμους τομείς των ορυκτών πρώτων υλών, των υπόγειων υδάτων, του γεω-περιβάλλοντος και των φυσικών καταστροφικών φαινομένων. Προσδοκούμε στη στήριξη και ενεργή συμπαράσταση όλων των πολιτικών, συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων που διαχρονικά έχουν στηρίξει τους αγώνες μας», σημειώνει το Συνδικάτο το οποίο παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις