15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρειος Πάγος: Δικαίωση των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ – Δηλώσεις Αλεξάκη

Πρόσφατα

Οι 393 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που απολύθηκαν επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ύστερα από πολυετή δικαστική μάχη δικαιώθηκαν νομικά από τον Άρειο Πάγο. Με την υπ. αριθμ. 1194/2017 απόφασή του, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο στις 20/11/2014 κατά της πρωτόδικης θετικής για αυτές απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, το ελληνικό Δημόσιο ζητούσε να ανασταλεί η υπ΄ αριθμ. 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού (καθαρίστριες) του υπουργείου Οικονομικών που εργαζόντουσαν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κάνει δεκτή την αίτηση των καθαριστριών και αναγνώρισε ότι η κατάσταση της διαθεσιμότητας που τέθηκαν, λόγω κατάργησης των θέσεων τους, συνιστά άκυρη καταγγελία των εργασιακών τους συμβάσεων.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

«Έπειτα από ένα τεράστιο αγώνα, 22 μηνών, επιτέλους δόθηκε δικαιοσύνη. Δε χρωστάμε σε κανέναν τη δουλειά μας. Την κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Και έτσι κερδίζονται τα πράγματα. Μόνον στο δρόμο. Τίποτε δε σου χαρίζεται», σημειώνει μια εκ των αγωνιζόμενων καθαριστριών και μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΜΕΤΑ, Ευαγγελία Αλεξάκη, μιλώντας στο ergasianet.gr.

«Και σε αυτόν το δρόμο πρέπει να βαδίζουμε και σήμερα, όπου ο Τσίπρας -μετά τη μετάλλαξή του ΣΥΡΙΖΑ και την άνοδό του στην εξουσία, την οποία χρωστά στους αγώνες των εργαζομένων- ακολουθεί αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ποινικοποιώντας εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, ξεπουλώντας τη χώρα και το λαό. Μόνον με αγώνα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, μέσα από οργάνωση στα Σωματεία μας, μέσα από τη σθεναρή και συλλογική δράση, θα τα ξαναπάρουμε όλα πίσω», συμπληρώνει.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις