9.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

24ωρη απεργία σήμερα στη ΛΑΡΚΟ, «θερμή» υποδοχή Τσίπρα στη Λαμία και ώρα 6μμ.

Ήδη, οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαμιέων «υποδέχθηκαν» χθες τους υπουργούς

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, ζητώντας την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης για να σταθεί όρθια η εταιρεία. Την απεργία στηρίζουν με αποφάσεις τους τα εργατικά κέντρα στη δύναμη των οποίων υπάρχουν σωματεία της επιχείρησης. Στο πλαίσιο της απεργίας, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα μεταβούν στη Λαμία, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 6μμ., στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Εκεί, θα προσπαθήσουν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό, ζητώντας άμεση λύση για το «Μέλλον της Λάρκο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε έξι σενάρια που προβλέπουν διαθεσιμότητες με μείωση παραγωγής και την περικοπή του πριμ παραγωγικότητας, που πρέπει να εφαρμοστούν «γιατί δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας». Τα σχέδια της διοίκησης «σταματούν την ανάπτυξη της εταιρείας, συρρικνώνουν και σταματούν την ελπίδα της ΛΑΡΚΟ για ένα καλύτερο αύριο. Η κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτήσει την εταιρία και να σταματήσει τα σενάρια της διοίκησης», «δεν αποδεχόμαστε κανένα σενάριο από τα έξι γιατί εμείς οι εργαζόμενοι δεν φταίμε για το κατάντημα της εταιρείας», σημειώνουν.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, λένε:

  • όχι στις περικοπές,

  • όχι στις διαθεσιμότητας,

  • όχι στην κατάργηση των κεκτημένων,

  • να σταματήσει το δουλεμπόριο και οι εργαζόμενοι στη Μηχανολογική Συντήρηση να ενσωματωθούν στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας.

Να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία, σήμερα Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 6 το απόγευμα, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας. Στην συγκέντρωση καλούν επίσης: το Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας, η Ένωση Οικοδομοεργατοτεχνιτών Καμένων Βούρλων και Περιχώρων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ Α.Ε. το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λαμίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων – Ποτών Νομού Φθιώτιδας, το Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Νομού Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, το Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων Μπλόκου Ανθήλης και οι Συνεργαζόμενες συνταξιούχικες οργανωσεις, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου.

«Φιέστα» για την… παραγωγική ανασυγκρότηση

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας διεξάγεται το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο από τα δεκατρία – φιέστες του Πρωθυπουργού για την… παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στο 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, στην Κοζάνη, «άκουσε» τα προβλήματα των εργαζομένων και των πολιτών που διαμαρτύρονταν, με βία και ΜΑΤ.

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες… που ζουν στο πετσί τους και πληρώνουν καθημερινά τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, καταδικάζουν απερίφραστα τα όσα κάνει, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, ακολουθώντας πάντα τις κατευθύνσεις των οργανισμών που προστατεύουν τα μονοπώλια και τα κέρδη τους… της ΕΕ, του ΔΝΤ και των λεγόμενων δανειστών.

Για να προλάβει αυτές ακριβώς τις εξελίξεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οργανώνει μια εκτεταμένη πανελλαδική εκστρατεία μιλώντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για τη δίκαιη, τάχα, ανάπτυξή της. Με στόχο να κοροϊδέψει ακόμη μια φορά το λαό. Να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει αυταπάτες που θα τους επιτρέψουν να χειραγωγούν τους εργαζόμενους.

Προετοιμασία υποδοχής

Οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαμιέων υποδέχτηκαν ήδη τους υπουργούς της κυβέρνησης με πανό και συνθήματα…

Παρόμοια Άρθρα