7.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Το Σωματείο σας αυθαιρετεί και διεκδικεί αυξήσεις και παροχές καταγγέλλει η… εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ!!!

Πρόσφατα

Την πρωτοφανή πρακτική της εργοδοσίας να προβαίνει σε μοίρασμα ατομικών «ενημερωτικών» ανυπόγραφων φυλλαδίων από εκπρόσωπο της, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη καθόλα νόμιμα προκηρυγμένες 4ωρες στάσεις εργασίας, καταγγέλλει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ.

Η εργοδοσία, στο ανυπόγραφο φυλλάδιό της, προσπαθεί με αστεία επιχειρήματα να στρέψει τους εργαζομένους ενάντια στη διοίκηση του Σωματείου, κατηγορώντας το ότι… αυθαιρετεί και διεκδικεί αυξήσεις και παροχές!!! «Σε εποχές ύφεσης που οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις και οι μετεγκαταστάσεις επιχειρήσεων είναι καθημερινό φαινόμενο σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, η διοίκηση του σωματείου αυθαιρεί και διεκδικεί αυξήσεις και παροχές», αναφέρεται στο φυλλάδιο της διοίκησης. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς απειλεί με απολύσεις, καθώς, όπως αναφέρει, «δεν πρόκειται να υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις που εντέλει θα διακινδυνεύσουν τη μελλοντική θέση των εργαζομένων της».

Μάλιστα, για να δείξει πως υποφέρει, χαρακτηρίζει τα υπερκέρδη της από τον ιδρώτα των εργαζομένων ως «υποτιθέμενα», αφού «πρακτικά η εταιρεία δίνει μάχη για την εξαγωγική δραστηριότητα ως μονόδρομο βιωσιμότητας», για αυτό και «σε αυτήν τη συγκυρία είμαστε θετικοί στην περαιτέρω βελτίωση του πριμ παραγωγής, ως διαρκή τρόπο βελτίωσης των εισοδημάτων σας και ταυτόχρονης προστασίας της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας».

Αυτά λέει η εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ, η οποία με την απειλή απολύσεων διέκοψε μονομερώς το από γενέσεως της καταβαλλόμενο πριμ παραγωγής το 2009 (30% του μισθού). Πάραυτα προχώρησε σε απολύσεις το 2010 και τις κορύφωσε το 2012 με την μορφή των μαζικών «εθελούσιων αποχωρήσεων», και η οποία πέτυχε με οριακό τρόπο -και παρά τους αγώνες του σωματείου και την προσωπική επίθεση σε μέλη του Δ.Σ.- μείωση των ήδη θλιβερών αποδοχών της τάξης του 15% το 2013.

Πλέον, αρνείται προκλητικά να επιστρέψει κάτι από τα κέρδη της σε αυτούς που τα δημιούργησαν, επικαλούμενη κατά τα άλλα και τους «οδηγούς συνεργασίας» με τους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα σε πολλά σημεία παραφράζουν ή έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με ό,τι έχει απομείνει στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία!

Μάλλον ως «συνεργασία» η εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ θεωρεί την εξαθλίωση των εργαζομένων και τη μοιρασιά μόνο στις ζημιές, την ώρα που οι εργαζόμενοι καταπονούνται λόγω της εργασιακής πίεσης και της διαρκούς απαίτησης για αύξηση του όγκου παραγωγής, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και την απαίτηση για υπερωρίες να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και τις μέρες του καύσωνα!

Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ

«Η απόπειρα χειραγώγησης των εργαζομένων και η στοχευμένη σπίλωση των σκοπών της διοίκησης του σωματείου φανερώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της εταιρείας, η οποία -αντί να διαπραγματευτεί πραγματικά επάνω στα δίκαια αιτήματα της ΣΣΕ που προτείνει το σωματείο- προτιμά τις απειλές, τους εκβιασμούς και την απαξίωση των εργαζομένων που έχουν κάνει τεράστιες θυσίες, ιδιαίτερα τα τελευταία 8 χρόνια, βάζοντας πρώτιστα στο στόχαστρο τα μέλη του Δ.Σ.», σχολιάζει σχετικά το Σωματείο.

«Η κλιμάκωση των αγώνων μας παραμένει η μοναδική λύση απέναντι σε αυτήν την αδιαλλαξία», υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους.


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις