10.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Διώξεις, παράνομες και αυθαίρετες μεταθέσεις στην Αποκεντρωμένη Αττικής

Πρόσφατα

Με την υπ’ αρ. οικ. 57904/21413/11-7-2017 απόφασή του, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρίδων Κοκκινάκης προχώρησε, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων (ΣΥΑΔΑ), σε αμοιβαία μετάθεση των προϊσταμένων της Διεύθυνσης Συντονισμού & Επιθεώρησης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων, επικαλούμενος τις «…υπηρεσιακές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων».

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΑΔΕ, που συνεδρίασε έπειτα από καταγγελία εργαζομένου για δίωξη από το συντονιστή, ομόφωνα κατέληξε στα παρακάτω :

1. Η απόφαση του συντονιστή είναι προδήλως παράνομη και αυθαίρετη, διότι παραβιάζεται κατάφωρα ο Υπαλληλικός Κώδικας και ειδικά το άρθρο 67.

2. Η αμοιβαία μετάθεση επιτρέπεται από τον Υ.Κ όταν αυτή γίνεται με τη συναίνεση των υπαλλήλων.

3. Η επίκληση της απόφασης ότι υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες και χρειάζεται να λειτουργούν εύρυθμα (!!!!) οι δύο διευθύνσεις είναι αναιτιολόγητη και προσχηματική και δεν μπορεί να πείσει κανένα εργαζόμενο, πόσω μάλλον όλους όσοι ασχολούνται σοβαρά με θέματα διοικητικής φύσης.

4.Το γεγονός ότι οι δύο διευθυντές, ο ένας είναι πρόεδρος και ο άλλος αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΑΔ Αττικής και βρίσκονται και οι δύο κοντά στα όρια συνταξιοδότησής τους (έχουν όλες τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν ακόμη και σήμερα αφού έχουν πάνω από 34 χρόνια υπηρεσίας) φαίνεται ότι δεν προβλημάτισε καθόλου το συντονιστή.

5. Ο τρόπος αντιμετώπισης των δύο εργαζομένων, πρώτων στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την ίδια Διοίκηση (συντονιστή και γενική διευθύντρια), στέλνει και ένα μήνυμα σε όλους τους υπαλλήλους που για διαφόρους λόγους δεν είναι αρεστοί στους προϊσταμένους τους ή δεν είναι τα καλά παιδιά της Διοίκησης.

6. Και μόνο η δημοσιοποίηση της παράνομης και αυθαίρετης απόφασης έσπειρε κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε όλους τους υπαλλήλους της Α.Δ.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Το Δ.Σ. του ΣΥΑΔΑ αποφάσισε να ζητηθεί η ανάκληση της απόφασης και να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο συντονιστή, όπερ και εγένετο άμεσα. Εκεί, του έβαλε τα θέματα και τα προβλήματα που προκύπτουν με την παράνομη και αυθαίρετη απόφασή του και ζήτησε τη ανάκληση της απόφασής του.

«Του θέσαμε ότι η Διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργεί αλλά καρτ και να αντιμετωπίζει διαφορετικά τους υπαλλήλους. Του υπενθυμίσαμε ότι πριν από 17 ημέρες ο ίδιος και όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διοίκησης, βάλανε την υπογραφή τους στο ερώτημα προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει για την μετάθεση υπαλλήλου από τη ΔΑΜ Β΄ στη Διεύθυνση Οικονομικού και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 67 του Υπαλληλικού Κώδικα και εφαρμόζεται πλέον εδώ και 2 χρόνια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ύστερα από το ερώτημα και την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών», σημειώνει ο Σύλλογος.

«Τι άλλαξε λοιπόν και μέσα σε 2 βδομάδες άλλαξε θέση η Διοίκηση; Γιατί παίρνει από μόνη της αρμοδιότητες που έχει από τον Υ.Κ το Υπηρεσιακό Συμβούλιο;», αναρωτιέται.

Ο συντονιστής Σπ. Κοκκινάκης απάντησε ότι δεν θα ανακαλέσει και ότι δεν είναι στις προθέσεις του να το γενικεύσει σε όλους τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, «χωρίς να μας πείσει όμως γιαυτό». Στο τέλος, κατέληξε ότι ως Διοικητικό Συμβούλιο θα του υποβάλει εγγράφως όλα τα νομικά επιχειρήματα για το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων εντός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής «για να ξεκαθαρίσει και ο ίδιος τη διαφορά της μετακίνησης (άρθρο 66) και της μετάθεσης (άρθρο 67) που χρόνια μας ταλάνιζε και πιστεύαμε ότι έχει λυθεί τα δύο (2) τελευταία χρόνια».

«Μέσα στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει για το μέλλον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τέτοιες αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις της Διοίκησης μάλλον δημιουργούν αρνητικό κλίμα σε όλους τους υπαλλήλους. Να είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση, συσπειρωμένοι στο Σύλλογο ώστε να αποτρέψουμε τέτοιες ενέργειες και να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις», καταλήγει ο ΣΥΑΔΑ, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις