18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καταγγελία ΕΑΚ «Ασκληπιείου» για την κυβερνητική παράταξη και όχι μόνον…

Ποιους ενοχλεί η Δημοκρατία;

Πρόσφατα

Από τις 11 Ιούλη, οι συνάδελφοι της Ενωτικής Κίνησης Α.Β., κυκλοφορούν στο νοσοκομείο μας και τοιχοκολλούν, ή μοιράζουν, την αγωγή που καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο, για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και υπολογισμό των άκυρων ψηφοδελτίων στα….. άκυρα.

Μια τέτοια ενέργεια δεν γίνεται, προφανώς, για την ενημέρωση των Συναδέλφων. Για κάτι τέτοιο, θα αρκούσε μία δική τους ανακοίνωση, αν υποθέσουμε ότι θεωρούσαν πως εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε γνωστό το… αυτονόητο.

Γιατί, είναι αυτονόητη η υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας των εκλογικών διαδικασιών, ιδιαίτερα όταν την αρνείται η πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής.

Είναι, επίσης, αυτονόητη η υπεράσπιση της ελεύθερης βούλησης των συναδέλφων να ψηφίζουν όπως αυτοί θέλουν και αυτή η ελεύθερη βούληση να αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι αυτονόητη η συσκότιση της πραγματικότητας και η άσκηση πιέσεων στα μέλη της εφορευτικής και στην δικηγόρο, να αποδεχθούν τα άκυρα ψηφοδέλτια ως έγκυρα – όπως και έγινε.

Δεν είναι αυτονόητοι οι εκβιασμοί, οι απειλές, η ανάρτηση της λίστας των ονομάτων (και των διευθύνσεων!!!) κάποιων, από τους πολλούς, που ζητούν τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Δεν είναι αυτονόητη η στοχοποίηση, οι τηλεφωνικές κλήσεις για να αλλάξουν οι επιλογές, οι απειλές για … «μηνύσεις».

Δεν είναι αυτονόητη η προσπάθεια για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας, όπου συνάδελφοι ελέγχουν την ώρα αποχώρησης άλλων συναδέλφων, αξιολογούν το έργο τους και προκρίνουν ποιοι από την Νοσηλευτική υπηρεσία θα μετακινηθούν σε ποιο τμήμα.

Ακόμα χειρότερα, δεν είναι αυτονόητη η προσπάθεια παράλυσης του Σωματείου μας. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, οπότε και συγκροτήθηκε το ΔΣ του Σωματείου μας σε σώμα, έγινε συντονισμένη προσπάθεια να λειτουργήσουμε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, κατά τρόπο πρωτοφανή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Τα εκλεγμένα μέλη της ΕΑΚ αντισταθήκαμε σθεναρά, εξηγώντας σε όλους τους τόνους ότι ΔΕΝ θα δεχθούμε υποχώρηση στη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου. Βλέποντας ότι οι προσπάθειες δεν αποδίδουν, τα 6 μέλη από τα 11 αποχώρησαν από την διαδικασία, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην εκλεγεί Προεδρείο, αλλά, κυρίως, να μην συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν την υπεράσπιση Συναδέλφων μας που αντιμετωπίζουν το τιμωρητικό πρόσωπο της Διοίκησης.

Οι συνάδελφοι που αποχώρησαν, γνώριζαν από την αρχή ότι θα θέσουμε αυτά τα ζητήματα. Λυπούμαστε, μόνο, πολύ, που συντάχθηκε μαζί τους και ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Για άλλη μία φορά, οι Συνάδελφοι καλούμαστε να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης, δημοκρατικής και απρόσκοπτης έκφρασης της σκέψης.

Για άλλη μία φορά, οι Συνάδελφοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με το αντιδραστικό πρόσωπο της Κυβερνητικής και Εργοδοτικής εξουσίας, που βαφτίζει το παράλογο… «λογικό». Και απειλεί – όταν δεν τάζει.

Μην κουράζεστε. Θα αποτύχετε. Ξανά.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις