16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΣΥ: Κινητοποίηση εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας την Τετάρτη (12/7)

Πρόσφατα

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρά την Τετάρτη 12 Ιούλη το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι). Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε:

  • για την περιφέρεια, 24ωρη πανελλαδική απεργία του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

  • για την Αττική, 5ωρη στάση εργασίας, 10πμ – 3μμ, του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ακόμη, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: τη μονιμοποίηση των εν λόγω εργαζομένων -προειδοποιώντας ότι η απόλυσή τους θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των νοσοκομείων, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την εκδίωξη των εργολάβων.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ (εδώ για τη σχετική της ανακοίνωση).

ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, από την πλευρά του, σημειώνει πως «ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και σε όλο το δημόσιο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα».

Καλεί τους εργαζόμενους στις δομές υγείας και πρώτα από όλα τους ελαστικά εργαζόμενους, μαζί με τα Σωματεία στα Νοσοκομεία, να πρωτοστατήσουν στον κοινό αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις και την ΠΟΕΔΗΝ «αντί να περιορίζεται σε επικοινωνιακά δελτία τύπου και άνευρες κινητοποιήσεις, να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία και να πάρει πρωτοβουλίες για συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, για κοινή και δυναμική αγωνιστική δράση».


Σχετική ανάρτηση: ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Όλοι στην κινητοποίηση στις 12 Ιούλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις