15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΑΚ «Ασκληπιείου»: Ανοιχτή επιστολή στους Συναδέλφους και στις Συναδέλφισσες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Για συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου

Πρόσφατα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες… Οι εκλογές της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017 ανέδειξαν, πέρα από κάθε προσδοκία, την ανυποχώρητη διάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας για την συνέχιση της μάχης ενάντια στη λιτότητα και στις περικοπές.

Μέσα σε ένα κλίμα πιέσεων, φόβου και τρομοκρατίας, όπου οι Κυβερνητικοί υποψήφιοι, παρέα με την Διοίκηση, από τη μια έκαναν εξυπηρετήσεις και μοίραζαν υποσχέσεις και από την άλλη είχαν ήδη ξεκινήσει να συντάσσουν τη νέα λίστα «αποδιοπομπαίων τράγων», οι περισσότεροι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν, συνεχίζοντας να στηρίζουν τον ταξικό συνδικαλισμό, είτε με την έκφραση της ΕΑΚ, είτε με την έκφραση της Αγων. Συσπείρωσης. Ακόμα και η στέρηση της 6ης έδρας από την ΕΑΚ, μέσω των πολύ προβληματικών χειρισμών της Εφορευτικής Επιτροπής, δεν αρκεί για να ακυρώσει ΑΥΤΟ το συμπέρασμα.

Σε μία περίοδο συνεχιζόμενης λιτότητας και κατάργησης των βασικών εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπου το ηθικό της τάξης κάθε άλλο παρά υψηλό είναι, οι Συνάδελφοί μας επέλεξαν να συνεχίσουν να εκπροσωπούνται από αυτούς που παλεύουν με μοναδικό κριτήριο τα ταξικά μας συμφέροντα.

Αυτό το συντριπτικό 60% των Συναδέλφων που ψήφισε, στις εκλογές του Σωματείου μας, Αριστερά είναι που μας έχει κάνει πιο αισιόδοξους και αποφασισμένους, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για

  • Διαγραφή του χρέους και ρήξη με τους Δανειστές.

  • Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία για ΟΛΟΥΣ, εργαζόμενους, άνεργους ή ανασφάλιστους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την καταγωγή. Πλήρης χρηματοδότηση του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

  • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και των εργολαβιών. Ένταξη ΟΛΩΝ των εργολαβικών Συναδέλφων μας στο Μητρώο του Σωματείου μας.

  • Δημοκρατία στην Διοίκηση των Νοσοκομείων. Κατάργηση του νεοφιλελεύθερου θεσμού του manager-Διοικητή.

  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών της εργατικής οικογένειας.

  • Καμία ανοχή στις ρατσιστικές– φασιστικές ιδέες. Έξω οι φασίστες από τα νοσοκομεία. Έξω οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

  • Συντονισμός με τα υπόλοιπα νοσοκομεία των αγώνων, διεύρυνση του συντονισμού των αγώνων και με άλλους κλάδους. Ανάπτυξη των δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, λήψη πρωτοβουλιών του σωματείου για την κοινωνικοποίηση των προβλημάτων του νοσοκομείου.

  • Δημιουργία απεργιακού ταμείου ώστε να μπορούν να απεργήσουν όλοι οι συνάδελφοι και να παίρνουν πίσω μέρος του μισθού τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στην επόμενη περίοδο θα χρειαστεί να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για τη σωτηρία του Ασκληπιείου Βούλας. Οι επενδυτικές ορέξεις για όλο το παραλιακό μέτωπο έχουν ήδη εκφρασθεί, το “deal” μεταξύ Τσίπρα, Φλαμπουράρη-Εφοπλιστών-Κωνσταντέλλου είναι διατυπωμένο, ο ΕΕΣ ποιεί την νήσσα.

Αυτή η μάχη, για να έχει ελπίδες να είναι νικηφόρα, έχει δύο προϋποθέσεις:

1ον, να την δώσουμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΜΑΖΙ, εγκαταλείποντας μικροπολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

2ον, να έχουμε ένα Προεδρείο, στο Σωματείο μας, που να είναι διατεθειμένο να δώσει αυτήν τη μάχη αταλάντευτα, ταξικά, αποφασιστικά.

  • Ένα Προεδρείο που δεν θα προσπαθεί να κοροϊδέψει, δείχνοντας τον Δήμαρχο, αλλά όχι την Κυβέρνηση.

  • Ένα Προεδρείο που δεν θα προσπαθεί να καλλιεργήσει την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό.

  • Ένα Προεδρείο που θα προσπαθήσει να πλατύνει το Μέτωπο της Αντίστασης, απευθυνόμενο στα Σωματεία, τις Δημοτικές Κινήσεις, τις Επιτροπές κατοίκων, ΟΛΟ το λαό των Νοτίων Προαστίων – και όχι μόνο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης σας καλούμε να συγκροτήσουμε, από κοινού, το Αγωνιστικό Προεδρείο του Σωματείου μας για την επόμενη διετία.

Αυτά που μας χωρίζουν είναι λίγα. Αυτά που μας ενώνουν, πολλά.

Να ηγηθούμε, από κοινού, της μάχης ενάντια στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν το ΕΣΥ, ενάντια στο συμβιβασμό και στην υποταγή.

Βούλα, 5/7/2017

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις