16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όχι άλλο κάρβουνο!

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Πρόσφατα

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΚΑΒ ζητά από τους εργαζομένους να βάλουν πλάτη και να προσφέρουν ο καθένας δύο επιπλέον ημέρες εργασίας, ώστε να βγουν οι βάρδιες στο λεκανοπέδιο κατά τη θερινή περίοδο.

Δε θα πούμε ότι πρόκειται για κάτι νέο. Η υπερεργασία, η καταστρατήγηση των ωραρίων, το πετσόκομμα των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία και τους κανονισμούς ημερών ξεκούρασης, αποτελούν δυστυχώς κανόνα στην υγεία τα χρόνια των μνημονίων, είτε με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνιστά όμως επίδειξη θράσους εκ μέρους της διοίκησης να επιβάλλει την υπερεργασία με τέτοιες ανακοινώσεις, όπου υπονοείται ότι μη αποδοχή εκ μέρους των εργαζομένων θα σημαίνει σχεδόν εγκατάλειψη των ασθενών στο δρόμο. Για εμάς, μοναδική λύση είναι η κάλυψη των κενών με νέο προσωπικό, όχι η περαιτέρω εργασιακή εξουθένωση των νυν υπηρετούντων.

Τέλος, εύλογη απορία προκαλεί το ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση πρωτοβγήκε στη δημοσιότητα verbatim και χωρίς σχολιασμό από το ιστολόγιο ekabitikanews. Όπως μας τόνισαν πηγές από το χώρο των διασωστών, το γεγονός επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει στον κλάδο, ότι πρόκειται για ιστολόγιο που βρίσκεται πολύ κοντά στην κυβέρνηση και τη νυν διοίκηση, και βασικός σκοπός του είναι η αντιπολίτευση στα αιτήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Υ/Γ: Όσοι βρισκόμαστε στην Αριστερά, αλλά και όσοι πέρασαν κάποτε από αυτήν (όπως οι νυν κυβερνώντες), γνωρίζουμε καλά από την Ιστορία τον όρο σταχανοβισμός. Ήταν η πρακτική κάποιων Σοβιετικών εργαζομένων να συνεχίζουν εθελοντικά τη δουλειά πέρα από τη λήξη του ωραρίου, ακόμα και τις ημέρες αργίας. Ο σταχανοβισμός, όμως, είχε σκοπό να κερδηθεί ένας πόλεμος, όχι να ξεπληρωθούν μνημόνια από μάχες που προδόθηκαν.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις