16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμπαράσταση από μουσικούς, ηθοποιούς και λυρικούς καλλιτέχνες στους εργαζομένους του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πρόσφατα

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για το Σάββατο 1η Ιουλίου και Τετάρτη 5 Ιουλίου διεκδικώντας τις προσαυξήσεις που δικαιούνται για νυχτερινή εργασία και για Κυριακές και Αργίες.

Η Διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών παίρνει πάνω της την υλοποίηση των Μνημονίων, αφαιρεί από εργαζόμενους που δουλεύουν για λίγους μήνες και με σχέσεις μερικής απασχόλησης ακόμα και αυτά τα ελάχιστα δικαιώματα που προβλέπει η νομοθεσία. Αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν κόστος το οποίο προσπαθεί να μειώσει πιέζοντάς τους να αποδεχθούν την απώλεια των προσαυξήσεων που δικαιούνται. Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα Φεστιβάλ που φιλοξενεί πολυδάπανες παραγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που ειδικά για Επίδαυρο και Ηρώδειο η συμμετοχή προϋποθέτει την ύπαρξη μεγάλων εταιριών παραγωγής, τάση που ενισχύεται με τις μεγάλες επενδύσεις επιχειρηματικών Ιδρυμάτων (Νιάρχου, Ωνάση, κ.α.) στο χώρο του Πολιτισμού.

Πίσω απ’ αυτό το χορό εκατομμυρίων που διευθύνουν μεγιστάνες του χρήματος κρύβονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις των εργολαβικών, τα χαμηλά μεροκάματα, η απλήρωτη δουλειά, η ‘εθελοντική’ εργασία. Αυτός ο Πολιτισμός του επιχειρηματικού κέρδους πρέπει να απορριφθεί από τους εργαζόμενους.

Καλούμε το κοινό των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών να εκφράσει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Φεστιβάλ να ικανοποιήσει άμεσα τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, χωρίς υπεκφυγές και αόριστες υποσχέσεις.

Έχουν την πλήρη ευθύνη και αυτοί και η κυβέρνηση γι’ αυτή την κατάσταση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις