15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΕΚΕΣ: Καλή η ηθική και οι αξίες, αλλά οι καρέκλες και το κουκούλωμα ακόμα… καλύτερα

Ανακοίνωση για την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Πρόσφατα

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των ομόφωνων αποφάσεων του πρόσφατου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και οι δύο πρώτες παρατάξεις σε ψήφους (ΑΚΕ – Συμμαχία) συμφώνησαν χωρίς κανένα ενδοιασμό να τις γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Αγνόησαν προκλητικά την ανάγκη για αντιπροσωπευτική και ενωτική σύνθεση στη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου, εν όψει των σημαντικών μαχών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Ο σκοπός (καρέκλες) αγιάζει τα μέσα (υπόγειες συμφωνίες για να αποκλειστούν οι ενοχλητικές φωνές από θέσεις ευθύνης).

Αποκαλυπτική του κυνισμού της ΑΚΕ (Αγγελάκης) και του αμοραλισμού (πάντα «νέου» και «εκσυγχρονιστικού») της Συμμαχίας (νέα ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), ήταν η συμφωνία τους να καταλάβει εκ νέου τη θέση του ταμία ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ, ο ίδιος του οποίου τα πεπραγμένα καταψηφίστηκαν από τους Συνέδρους (και από τη Συμμαχία) και αποφασίστηκε ομόφωνα (και από την ΑΚΕ) να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές. Από την άλλη η στάση τους είναι φυσιολογική, αφού μόνο και μόνο στην ιδέα ότι την θέση αυτή, σύμφωνα με την αναλογική αντιπροσώπευση, θα έπαιρνε ο εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ τους έλουσε… κρύος ιδρώτας

Αν αυτή η πρακτική δεν λέγεται συμφωνία χωρίς αρχές, με σκοπό το κουκούλωμα, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΕ που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο «Ανυπότακτοι – Συνεργαζόμενοι για το δημόσιο νερό», προσήλθαν στη συνεδρίαση με πρόταση για αντιπροσωπευτική συγκρότηση του νέου Δ.Σ. και αναλογική συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις έξι θέσεις ευθύνης. Την ίδια πρόταση είχαν κάνει πρόσφατα στο Σύλλογο Προσωπικού και το Πολιτιστικό και η συγκρότηση του ΔΣ ήταν ομόφωνη. Στο Δ.Σ της ΟΜΕ γιατί δεν μπήκαν στο κόπο να την συζητήσουν οι δύο συνέταιροι της «νέας σελίδας στα συνδικαλιστικά πράγματα της ΕΥΔΑΠ»; Καλές οι «αξίες» και οι πομφόλυγες των προεκλογικών διακηρύξεων, αλλά η θεσιθηρία είναι όπως φαίνεται εγγεγραμμένη στο συνδικαλιστικό… DNA τους και δύσκολο να την ξεπεράσουν.

Οι «Ανυπότακτοι» και το ΣΕΚΕΣ στο Δ.Σ. της ΟΜΕ δεν θα παραμείνουν στην αντισυναδελφική και παραταξιακή πρακτική των δύο νέων συνεταίρων. Όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια, που η ΔΑΚΕ είχε την απόλυτη πλειοψηφία, με την καθοριστική συμβολή μας αναπτύχθηκαν ενωτικοί αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων. Και στο επόμενοι διάστημα, ενισχυμένοι σε δύναμη στο Δ.Σ., θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε το κοινό συμφέρον να μπει πάνω από προσωπικές επιδιώξεις.

Υ.Γ. 1: Αχ, βρε Αλέξη. Ποιος να το ‘λεγε, ότι θα έφτανες στο σημείο να ψηφίζεις μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ταμία της ΟΜΕ, τον «δεξιό» υποψήφιο και όχι τον πρώην σύντροφό σου, που πριν τις εκλογές ήθελες να είναι και κοινός υποψήφιος για το Δ.Σ. Εμείς στα λέγαμε: «Αυτή (η εξουσία) μέχρι και… ηθική θα σε βάλει να ξυρίσεις».

Υ.Γ. 2: Προς κήνσορες (ΑΚΕ-Συμμαχία) της τήρησης του καταστατικού: Για να εκλεγεί κάποιος ή κάποια σε θέση του Δ.Σ. πρέπει να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών (δηλαδή 10 ψήφους). Αυτό πως σας ξέφυγε;

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις