Σύγκρουση εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης – Μπουτάρη, με φόντο τα σκουπίδια σε ιδιώτη

Σήμερα, στις 7 το πρωί ο Σύλλογος καλεί στο σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα κατατίθενται οι προσφορές για τον διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση

Έντονα αντιδρά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης στην απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη. «Τη Δευτέρα το πρωί, θα δεχτούμε τις προσφορές των τριών εταιρειών που έχουν απορριμματοφόρα και μπορούν να καθαρίσουν την πόλη», είπε ο γενικός γραμματέας του δήμου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή και την καλεί να ανακαλέσει την απόφασή της. «Μέσα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση, τονίζοντας πως «το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο από τα μεροκάματα των συμβασιούχων και των μόνιμων υπαλλήλων που εργάζονται στην καθαριότητα».

Στην καθαριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης εργάζονται 350 μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 750 συμβασιούχοι, επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων απευθυνόμενος προς τους δημότες από τους οποίους ζητεί τη στήριξή τους. «Καταλαβαίνετε ότι η απόλυσή μας θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων…

»Η ανάθεση της αποκομιδής για τρεις μέρες σε ιδιώτη θα κοστίσει στο Δήμο 64.000 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 192.000 ευρώ για τις τρεις μέρες, χρήματα που θα βγουν από τη δική σου τσέπη, ενώ τα δικά μας μεροκάματα δεν στοιχίζουν ούτε τα μισά. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα κληθεί να πληρώνει ο λαός αν περάσουν τα σχέδια τους να δώσουν την καθαριότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Σήμερα, στις 7 το πρωί ο Σύλλογος καλεί στο σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα κατατίθενται οι προσφορές για τον διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση.

Να σημειωθεί πως την προσπάθεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να δώσει τα σκουπίδια σε ιδιώτες κατήγγειλε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 25/6 για να αποφασίσει επί της νομοθετικής ρύθμισης Σκουρλέτη, την οποία και απέρριψε.