15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Αλίμου: Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της δημοτικής Αρχής

Πρόσφατα

Στον Δήμο Αλίμου εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί μεγάλος αριθμός συμβασιούχων καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου. H καθαριότητα, το πράσινο κι όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος δεν είναι περιστασιακές και πρόσκαιρες αλλά είναι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών και προσφέρονται σε καθημερινή βάση.

Το ΕΛ.ΣΥΝ. την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 αποφάσισε, χωρίς να λάβει υπόψη του τους εργαζόμενους συμβασιούχους, να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην εργασία τους. Ζητώντας επιπλέον και τα δεδουλευμένα τους χωρίς να υπολογίσει ότι έχουν εργαστεί γι’ αυτά και τα δικαιούνται. Κι επειδή όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου παλεύουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες του Δημότη, σημαντική συμβολή σε αυτό το έργο έχουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που εκτός από απαραίτητοι χρειάζονται και νέες προσλήψεις για να μπορούν οι υπηρεσίες του Δήμου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Για να στηρίξουμε τους συναδέλφους και να υλοποιήσουμε την απόφαση της ομοσπονδίας μας σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήσαμε συνέλευση και ενημέρωση των εργαζόμενων του Δήμου στο συνεργείο, ζητώντας την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε Αορίστου Χρόνου.

Καταγγέλλουμε την στάση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γεωργακόπουλου, Χατζηδάκης και Κουρτέλη, που με την φόρα που έχουν πάρει να απολύουν κάθε συμβασιούχο, για ακόμα μια φορά προσπαθούν να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις και να αποτρέψουν τον μαζικό αγώνα για την μονιμοποίηση των συναδέλφων μας. Χαιρετίζουμε την ενεργή και μεγάλη συμμετοχή στην έκτακτη συνέλευση και ενημέρωση των συναδέλφων μας που έδωσε σε αυτούς αλλά και σε όλους μαθήματα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας.

Μας ξενίζει επίσης το γεγονός ότι μια εργαζόμενη που σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, η κα Σύρμα, ενώ έπρεπε να ήταν στο πλευρό των συμβασιούχων, προσπάθησε να δημιουργήσει αντεργατικό απεργοσπαστικό μηχανισμό, τρομοκρατώντας και εκτοξεύοντας ειρωνικά σχόλια στον Σύλλογο και την αγωνιώδη προσπάθεια που έκαναν οι εργαζόμενοι για το δικαίωμα όλων στην εργασία.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απολύσει τους εργαζόμενους. Το δικαίωμα στη δουλειά ανήκει σε όλους και πόσο μάλλον σε εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια δίπλα μας καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο.

Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου
που υπηρετούν στον Δήμο σε Αορίστου Χρόνου

20-06-2017
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις