15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπό κατάληψη και τα δημοτικά αμαξοστάσια σε Αιγάλεω, Καβάλα, Λαμία και Χανιά

Ψήφισμα ΔΣ Καβάλας για μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου – Απόφαση Δικαστηρίων Λαμίας να πληρωθούν οι συμβασιούχοι

Πρόσφατα

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους, την πληρωμή τους αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών αμαξοστασίων σε όλη τη χώρα. Από χθες, υπό κατάληψη, μεταξύ άλλων, βρίσκονται αυτά των δήμων Αιγάλεω, Καβάλας, Λαμίας και Χανίων.

Αιγάλεω

Υπό κατάληψη βρίσκεται το δημοτικό αμαξοστάσιο του Δήμου Αιγάλεω, με τους συμβασιούχους εργαζόμενους να δηλώνουν πως αρχίζουν τριμέτωπο αγώνα κατά κυβέρνησης, Ελεγκτικού και αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ).

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και ειδικά τους συναδέλφους της Δ/νσης Καθαριότητας να δώσουν δυναμικό “παρών” και να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων μας… αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να κάνουμε δεκτή την απόφαση των συναδέλφων συμβασιούχων για παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και σε κόμματα, φορείς που με τη στάση τους, το προηγούμενο διάστημα συνέβαλαν στην αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση – απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο.

Καβάλα

Τη Δευτέρα 19 Ιούνη, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, όπου μεταξύ άλλων συζήτησε και το θέμα των συμβασιούχων. Το Σώμα υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα που κατέθεσε το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Καβάλας, σύμφωνα με το οποίο αιτείται τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η δήμαρχος δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε πως «ο δήμος ήταν πάντα δίπλα στους υπαλλήλους, ουδέποτε αρνήθηκε να τους πληρώσει. Ακόμα και όταν ο επίτροπος απέρριπτε το ένταλμα πληρωμής τους, εμείς επιστρέφαμε το ένταλμα ζητώντας την καταβολή των μισθών τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει το όλο θέμα με νομοθετική ρύθμιση, αλλιώς σύντομα οι συμβασιούχοι που θα συμπληρώσουν 2 χρόνια υπηρεσίας θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου».

Λαμία

Από νωρίς χθες το πρωί οι συμβασιούχοι έκαναν κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου και δεν επέτρεπαν σε κανένα όχημα να μπει ή να βγει. «Τέρμα πια στην ομηρία, τέρμα πια στην κοροϊδία…», γράφουν στο πανό που ανάρτησαν στην είσοδο του αμαξοστασίου, οι συμβασιούχοι στο Δήμο Λαμιέων.

Ωστόσο, μέσα στην εργασιακή ανασφάλεια που τους δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικο, οι συμβασιούχοι πήραν και μια θετική απόφαση από τα Δικαστήρια Λαμίας για να πληρωθούν το πρώτο τρίμηνο από τα δύο που είναι απλήρωτοι. Αργά χθες το μεσημέρι οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαμιέων έμαθαν τα ευχάριστα νέα για την απόφαση του δικαστηρίου που βγήκε υπέρ τους και καλεί το δήμο να τους πληρώσει.

Στο πλευρό τους και ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος πρόσφατα είχε καταθέσει υπέρ τους στο δικαστήριο που κέρδισαν. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα λύση.

Χανιά

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ νομού Χανίων έχουν αποκλείσει από χθες το απόγευμα το αμαξοστάσιο του Δήμου Χανίων στο ΣΟΔΥ, ενώ συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ απέκλεισαν και το αμαξοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στα Περιβόλια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη, μιλώντας στο HANIA.news, επισήμανε ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στα Χανιά συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Αποκλείουμε τα αμαξοστάσια, μοιράζουμε βάρδιες και θα διανυκτερεύσουμε σε όλα τα μέρη από τα οποία φεύγουν απορριμματοφόρα. Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΔΙΣΑ είναι στο πλευρό μας και μάλιστα υπάρχουν εργαζόμενοι στην Επιχείρηση, οι οποίοι είναι όμηροι με τον ίδιο τρόπο», σημείωσε η Α. Γιαννουλάκη, η οποία υπενθύμισε ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έχει πάρει απόφαση υπέρ των συμβασιούχων.

Παράλληλα, τόνισε ότι τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων εξέφρασε και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος ανέφερε στην Α. Γιαννουλάκη ότι σκοπεύει να θέσει το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη λήψη απόφασης.

Ανάλογες επαφές θα γίνουν και με τους δημάρχους Αποκορώνου και Κισσάμου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη και Θοδωρή Σταθάκη, πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων, η οποία κατέληξε λέγοντας ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν «πολλοί συνάδελφοι απ’ όλους τους Δήμους του νομού Χανίων, οι οποίοι ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία».


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις