5.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

ΟΣΕΑΔΕ κατά ΓΓ Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη

Πρόσφατα

Την απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική  συμπεριφορά του ασκούντα χρέη γενικού γραμματέα  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  – Δ. Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ). Ο γενικός γραμματέας , σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία ( αρ. πρωτ. 50/19.05.2017)  του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –  Δ. Μακεδονίας (ΣΕΑΔΗΔΜ), απείλησε με πειθαρχική δίωξη υπάλληλο της Δασικής Υπηρεσίας, επειδή τόλμησε να ενημερώσει τους συναδέλφους του για τις επικείμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου!

Όπως διαπιστώνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Β. Μιχελάκης καταφεύγει σε τέτοιες συμπεριφορές, προκειμένου να εμπεδωθεί κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στους υπαλλήλους. Πρόσφατα δε στάλθηκε έγγραφο με εντολή Μιχελάκη προς τον τοπικό Σύλλογο Εργαζομένων όπου -εν είδει εισαγγελικής αρχής- ερωτάται ο Σύλλογος αν έχει το καταστατικό δικαίωμα για την «διατύπωση επικρίσεων και απόψεων» επί μη εκτελεστών εγγράφων της Διοίκησης !!! Με το ίδιο έγγραφο εντέλλεται ο Σύλλογος να προσκομίσει αντίγραφο πρακτικών από το οποίο να προκύπτει σχετική απόφαση προφανώς για να διαπιστώσουν οι συνεργάτες του Β. Μιχελάκη την στάση των μελών του Δ.Σ. ατομικά !!! Είναι ολοφάνερο ότι οι απόψεις των εργαζομένων όπως εκφράζονται οργανωμένα και θεσμικά από το συνδικαλιστικό τους όργανο, ενοχλούν βαθύτατα το Β. Μιχελάκη.

Όπως τονίζει η ΟΣΕΑΔΕ:

Με δεδομένο ότι για την άκρως απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Μιχελάκη έχουν ενημερωθεί από την Ομοσπονδία μας κατά το παρελθόν τόσο ο κ. Σκουρλέτης , ως αρμόδιος υπουργός, όσο και η κ. Γεροβασίλη, είναι προφανές ότι η περαιτέρω κυβερνητική αδράνεια για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων βαρύνει την κυβέρνηση.

Το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας υπαλλήλων που καλλιεργείται  στην, υπό τον κ. Μιχελάκη, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, υπηρετεί κατά τρόπο εξαιρετικά βολικό την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων. Δεν είναι τυχαίο ότι με το πρόσφατα ψηφισμένο 4ο Μνημόνιο ( ν. 4472/17) επιβάλλονται πρόσθετα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, που στην περίπτωση πρωτοβαθμίων συλλόγων με γεωγραφική διασπορά, ισοδυναμεί διά του οικονομικού στραγγαλισμού, με απαγόρευση.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο νόμος για τον αντιδραστικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων ( ν. 4369/16) που η κυβέρνηση «βαφτίζει» αξιολόγηση. Δεν είναι τυχαίο που και σε αυτόν τον τομέα η υπό τον πρόθυμο κ. Μιχελάκη Διοίκηση πρωτοστατεί παρά την κηρυγμένη τόσο από την Ομοσπονδία μας όσο και από την ΑΔΕΔΥ απεργία – αποχή από κάθε σχετική διαδικασία…

Είναι φανερό ότι η πολιτική της φτώχειας και των συνεχών μνημονίων είναι ασύμβατη με δημοκρατική συλλογική δράση και τους αγώνες. Θέλουν τους εργαζόμενους και, στην προκείμενη περίπτωση, τους δημοσίους υπαλλήλους, άβουλα και φοβισμένα όργανα της βαρβαρότητας που εφαρμόζουν. Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι αντιδημοκρατικές πρακτικές με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες και πολύ περισσότερο με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Μοναδικός τους στόχος η προσαρμογή του Δημοσίου ώστε να υπηρετεί αποδοτικότερα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων. Σε τέτοια κλίμα και με τέτοιους στόχους μεθοδεύεται η αναδιάρθρωση και η, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η Ομοσπονδία μας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Μπροστά και στη εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του νέου μνημονίου, μόνο ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Η συσπείρωση όλων των συναδέλφων  στους πρωτοβάθμιους συλλόγους και την ΟΣΕΑΔΕ και ο κοινός, ανυποχώρητος αγώνας, μαζί με το υπόλοιπο υπαλληλικό και εργατικό κίνημα, μπορούν και πρέπει να στείλουν την βάρβαρη πολιτική, όπως και τους …πρόθυμους που την υπηρετούν, νεόκοπους και βετεράνους, στα αζήτητα της ιστορίας όπως άλλωστε τους ταιριάζει.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις