48ωρη απεργία στους δήμους (22-23/5) – ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Στους δρόμους για να σταματήσουμε τον εμπαιγμό

Μετά την αποχή από τα καθηκοντά τους το Σαββατοκύριακο, οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν από σήμερα σε 48ωρη απεργία για το «τσουνάμι» εμπαιγού από κυβέρνηση – αξιωματική αντιπολίτευση και ΚΕΔΕ, όσον αφορά στο εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων (απληρωσιά, απολύσεις) και γενικότερα των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες (παιδικοί, καθαριότητα κτλ.) που είναι στην «πρώτη γραμμή» της ιδιωτικοποίησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης, που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:

Την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας, απαιτώντας συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, «για τη μη απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 09.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου 24) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συμβασιούχων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «με αίτημα την άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί πλέον η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία οδηγεί σε απόλυση τους εργαζόμενους και σε ιδιωτικοποίηση τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Διεκδικούμε Ενιαία Μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Συγκυβέρνηση να φέρει άμεσα στην Βουλή την νομοθετική διάταξη που έχει εξαγγείλει για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία και την οριστική επίλυση του προβλήματος. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλείται να συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων συμβασιούχων από την Περιφέρεια».

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, παρά το ότι πρότεινε διαφορετικό πλαίσιο κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων (εδώ), καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «γιατί βασικός παράγοντας επιτυχίας τους θα αποτελέσει η μαζική και ενεργής συμμετοχή όλων μας».

Και όπως λέει χαρακτηριστικά το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, όλοι στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα για:

«Να σταματήσουμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

»Να βάλουμε τέλος στην ομηρία, την εκμετάλλευση και την κατάργηση των δικαιωμάτων, που μας έχουν επιβάλλει για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους αντιπαραθέσεις – σκοπιμότητες και τις πελατειακές τους ανάγκες και υλοποιώντας τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους δανειστές να ευνοήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

»Να πάρουμε την τύχη και την ευθύνη των κινητοποιήσεων στα δικά μας χέρια και γίνουμε εμείς αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις και όχι… άλλοι».