16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ψαλίδι» σε 20.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως σχεδιάζει η Ford

Πρόσφατα

Η Ford Motor σχεδιάζει να περικόψει το 10% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως, καθώς προσπαθεί να μειώσει κατά 3 δισ. δολάρια το κόστος της προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στις πωλήσεις αυτοκινήτων και τις υψηλότερες δαπάνες για νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Όπως αναφέρει, οι περικοπές των θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη και εντός της εβδομάδας και αφορούν κυρίως μισθωτούς εργαζόμενους.

Εκπρόσωπος της Ford δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, αλλά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στις τρεις στρατηγικές προτεραιότητες που θα δημιουργήσουν αξία και θα οδηγήσουν σε κερδοφόρα ανάπτυξη, και οι οποίες περιλαμβάνουν την ενίσχυση των κερδοσκοπικών πυλώνων των βασικών μας δραστηριοτήτων, τον μετασχηματισμό βασικών κλάδων που παραδοσιακά υποαποδίδουν και την επιθετική αλλά συνάμα συνετή επένδυση στις αναδυόμενες ευκαιρίες. Η μείωση του κόστους και το να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί γίνεται, αποτελεί επίσης μέρος του στόχου μας. Δεν έχουμε ανακοινώσει κάποιες νέες δράσεις, ούτε και σχολιάζουμε φημολογία».

Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων θα μπορούσε να είναι δύσκολη, επειδή η Ford, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν δεχθεί πίεση από τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ για να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, η Ford στα τέλη του έτους ανέστειλε σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου στο Μεξικό. Σημειώνεται ότι η Ford έχει 200.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική. Από τη Μεγάλη Έφεση έχει προσλάβει χιλιάδες ωρομίσθιους υπαλλήλους για να στηρίξουν το comeback και τις επενδύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας σε νέες τεχνολογίες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις