18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Κάλεσμα για την απεργία της 17ης Μάη – Κανένας συμβιβασμός με τη μιζέρια. Καμία ανοχή!

Πρόσφατα

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με την Ε.Ε και το ΔΝΤ για 4ο Μνημόνιο για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, στο οποίο προβλέπονταν ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ που βιώνουν για 2ο μήνα την κυβερνητική αναλγησία στον ίδιο το μισθό τους, αλλά και την εγκληματική αδιαφορία απέναντι στο μέλλον και το ρόλο του Ινστιτούτου, δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά θα συνεχίσουν τον ενωτικό αγωνιστικό δρόμο της πάλης και της αξιοπρέπειας συμμετέχοντας στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης αλλά και στα σκοτεινά σχέδια και σενάρια που απεργάζονται για το ΙΓΜΕ.

Η Κυβέρνηση στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των απαιτήσεων των θεσμών αλλά και του ΣΕΒ, θα συνεχίσει την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική απέναντι σε μισθωτούς και συνταξιούχους και θα την εντείνει προγραμματίζοντας σε βάθος χρόνου με περικοπή ενός μηνιάτικου από την μείωση τοα αφορολόγητου, ενός μηνιάτικου από την μείωση των συντάξεων και με άμεσες συνδικαλιστικές περικοπές που θα απελευθερώνουν ουσιαστικά τις απολύσεις, θα θεσμοθετούν έμμεσα την ανταπεργία και θα περικόπτουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Συνάδελφοι – ισσες

Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντιμέτρα» που διαφημίζονται σαν αντίβαρο στην αντιλαϊκή λαίλαπα γίνονται σχεδιασμένα για να εξασφαλίσουν στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών.

Στην πορεία της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, και ο ΣΕΒ εμείς οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ μαζί με τους συμμάχους μας, θα δώσουμε την μάχη για τους μισθούς μας, τις αποζημιώσεις μας, το 25%, το νοσηλευτικό , το ανθυγιεινό τους ερευνητικούς και αναπτυξιακούς στόχους του Ινστιτούτου για ένα ΙΓΜΕ στην υπηρεσία του λαού.

Κανένας συμβιβασμός με τη μιζέρια. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!

Η πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάη, ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – κουαρτέτου που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή, είναι και δική μας υπόθεση. Με τα δικά μας πανό, τις δικές μας σημαίες, τα δικά μας αιτήματα, παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Όλοι μαζί να σταματήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις