10 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Σύλλογος Τεχνικών & Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ. Αυτοκριτική, πολυφωνία και… αφωνία

Από το Γιώργο Τζοβάνη, μηχανολόγο μηχανικό, Υδρονομείο Ασπροπύργου

Πρόσφατα

Στην αφετηρία μίας ακόμα εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο ΔΣ του συλλόγου Τεχνικών και των εκπροσώπων μας στην ΟΜΕ θα πρέπει να κάνουμε και μία αυτοκριτική.

Μία τριετία που ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας και ολοκληρώθηκε  με την παρουσία των τεσσάρων εκλεγμένων μας συνέδρων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας του 2014. Σκεφτείτε αγαπητοί συνάδελφοι πως πρώτα έγινε το συνέδριο της ΟΜΕ και μετά έγινε σύσταση του Δ.Σ. του συλλόγου μας έπειτα από δύο και πλέον μήνες.  Φυσικά δεν έχει καμία σημασία αφού για τρία χρόνια η λειτουργία του συλλόγου ήταν απογοητευτική.

Στον απολογισμό των πεπραγμένων μας  εκτός από την τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΟΜΕ και μέλους του ΔΣ που παρουσίασε την κατάσταση… ως λίαν καλώς χωρίς ουσιαστικά να τοποθετηθεί επί του πρακτέου και την χλιαρή αποδοχή της αδυναμίας μας λόγο υπηρεσιακού αντικειμένου από τον Πρόεδρο του συλλόγου μας, οι υπόλοιποι άφωνοι

Ερωτήματα όπως συρρίκνωση και γήρανση του προσωπικού,   περαιτέρω εργολαβοποίηση  των τεχνικών τμημάτων , παράνομη τοποθέτηση υδρονομειακού αντικειμένου στις εργολαβίες συντήρησης, λογής περιφορές και διαφημίσεις  λογισμικών , ελλείψεις σε επενδύσεις στα δίκτυα και συνεχείς επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους δεν απαντήθηκαν κατά  την τριετία  ενώ γνώριζαν και στοιχεία και λεπτομέρειες.

Ακόμα και κατά λάθος ανάκτηση αντικειμένου με προσωπικό ΕΥΔΑΠ  (ΚΕΛ Θριασίου, Υποτομέας Ασπροπύργου) ποτέ δεν αναδείχθηκαν .. Φυσικά ούτε λόγος  για τις στρατιές εργολάβων, με καραβιές ενοικιαζόμενων, και το  ξεχειλωμένο οργανόγραμμα τακτοποιήσεων άεργων διευθυντών και συμβούλων που μειώνει ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο προσωπικό . Ούτε λόγος… ακόμα και για τις  ενέργειες του Προέδρου προσωπικά να έρθουν  κάποιοι συνάδελφοι στην ΕΥΔΑΠ. Μηχανοτεχνίτες, ηλεκτρολόγοι, υδρονομείς.

Μία ανακοίνωση που να επιβραβεύει αυτή την προσπάθεια δεν έγινε. Συνολική δράση μια ανακοίνωση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων κατά τ’άλλα… και μία για τους Υδρονομείς τον 3/2017 …

Η παρουσία του νομικού μας εκπρόσωπου περισσότερο εξόργισε παρά εκτόνωσε την απογοήτευση για την τροπή που έχει πάρει ο δικαστικός αγώνας εναντίων των περικοπών και της καθυστερημένης διανομής της απόφασης που βγήκε την 13/7/2015. Και μοιράστηκε τον  3/2017.

Μάθαμε για την τύχη της δεύτερης ομάδας στην Γ.Σ χωρίς να γνωρίζουν τίποτα  οι εμπλεκόμενοι.  Η τριμελής επιτροπή που είχε τις επαφές με την εργατολόγο είχε προβλήματα επικοινωνίας  και πιστεύω πως και στην συνέχεια θα είναι  το ίδιο. Υπάρχει ήδη ομάδα περίπου 20 συναδέλφων που εξετάζει  την απεμπλοκή και μεταφορά της  σε άλλο δικηγορικό γραφείο.

Τόλμησα … να καταθέσω  ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και να ψελλίσω την συλλογικότητα του ΣΕΚΕΣ. Θελήσαμε την πολυφωνία . Αμέσως λοιδορηθήκαμε  σαν διασπαστές και κομματικοποιημένους; Από ποιους; Από τους ίδιους ανθρώπους που 3 χρόνια είχαν καταργήσει τον σύλλογο και με συνοπτικές διαδικασίες λειτούργησαν σαν παράταξη όλοι μαζί στην ΟΜΕ χωρίς να συσταθεί καν το πρωτοβάθμιο.

Αντιπρότεινα ενιαίο ψηφοδέλτιο με μονοσταυρία  ώστε να σπάσει ο μηχανισμός των Ανεξάρτητων… αιώνιων συνδικαλιστών… καμία απάντηση φυσικά.

Ελπίζω κάποιοι αναλογιζόμενοι τις στιγμές να σκεφτούν το καλό του συλλόγου και να δώσουν χώρο μένοντας στην άκρη….

Εύχομαι μέσα από την εκλογική διαδικασία να βγει ο σύλλογος δυνατότερος , ανανεωμένος και με περισσότερη όρεξη για δουλειά.

Προτρέπω τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας για έναν δυνατό σύλλογο με πολυφωνία και ζωή.

Υ.Γ. Επειδή σε παλαιότερο άρθρο μου είχα καυτηριάσει τις προσλήψεις των 29 υδρονομέων  λόγο της ηλικίας (40+, 50 παρά) είχα γράψει, και της φύσης (γυναικών) ορμώμενος πως δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, καυτηριάζοντας περισσότερο την διαδικασία σε συνάρτηση με το υδρονομειακό αντικείμενο  που τεχνηέντως υπήρχε στις εργολαβίες και που παρά τις προσλήψεις παραμένει… οφείλω συνεργαζόμενος πλέον μαζί τους, να τονίσω  πως με έχουν διαψεύσει με τον επαγγελματισμό, την αρτιότητα και τον ζήλο που δείχνουν σαν νέοι συνάδελφοι.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις