1.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Στις 18 Μάη, ψηφίζουμε για εκπροσώπους των εργαζομένων και όχι για «μαριονέτες» της εργοδοσίας

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής

Πρόσφατα

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 έχουμε τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Οι εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη για τους εργαζόμενους περίοδο. Έχουμε από τη μια μεριά το βάθεμα της κρίσης, που φέρνει νέα βάρη στους εργαζόμενους και το λαό, με την ψήφιση των νέων μέτρων στη βουλή, και από την άλλη είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ το συνδικαλιστικό κίνημα να ανασυνταχθεί και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν νέα αυτοπεποίθηση και ελπίδα για να μπορέσουν να βάλουν φρένο σ’ αυτόν τον κατήφορο.

Παράλληλα έχουμε και μια Δημοτική Αρχή που άλλα έλεγε κι άλλα κάνει. Δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τον ΟΕΥ και την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για να μπορεί να παρακάμπτει την υπηρεσιακή ιεραρχία και να παρεμβαίνει απευθείας στους εργαζόμενους. Και «βολεύεται» με προσλήψεις συμβασιούχων, γιατί όταν έπρεπε να ζητήσει την έγκριση θέσεων μόνιμου προσωπικού για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, το έκανε για τα μάτια του κόσμου εγκρίνοντας πολύ λιγότερο αριθμό από αυτόν που μπορούσε και που έχει ανάγκη ο δήμος!

Θέλει φαίνεται να έχει «όμηρους» εργαζόμενους για να παίζει με τον πόνο τους και να τους «πουλάει» εκδούλευση ότι θα τους μονιμοποιήσει, για να δημιουργεί έτσι τη δικιά της πελατεία.

Χρησιμοποιεί διάφορους κομματικούς «εθελοντές» για να κάνει τη δουλειά της, γεγονός που διευκολύνει την άλωση των εργασιακών σχέσεων, ενώ αναπτύσσει ένα αλισβερίσι σε προσωπικό επίπεδο με εργαζόμενους, με στόχο είτε την αλλοτρίωση και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων είτε τον εκφοβισμό τους, ενώ όπως έχουμε καταγγείλει παρακολουθείται και το προφίλ εργαζομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους γίνονται σχετικές συστάσεις για like ή αναρτήσεις ανεπιθύμητα γι’ αυτούς.

Θα συνεχίσουμε ως εργαζόμενοι να τους αφήνουμε ανενόχλητους; Να έχουμε μια εργοδοτική πλειοψηφία στο σωματείο, που για να κάνει κάτι πρέπει να πάρει την άδεια της Δημοτικής Αρχής; Θα έχουμε ένα σωματείο που αντί να είναι απέναντι στην εργοδοσία και δίπλα στους εργαζόμενους να κάνει εντελώς το αντίθετο;

Θα έχουμε ένα σωματείο που έμαθε απέξω και απαγγέλλει το ποίημα της καταγγελίας όταν αφορά ευθύνες άλλων και να μένει άφωνο και να κεκεδίζει όταν αφορά τη Δημοτική Αρχή;

Θα έχουμε ένα σωματείο που δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, αλλά μόνο στις συγκεντρώσεις και τις «παρελάσεις» του ΠΑΜΕ;

Θα έχουμε ένα σωματείο που δεν μπορεί να κάνει Γενική Συνέλευση ή δυσκολεύεται να έχει ακόμα και απαρτία, γιατί οι εργαζόμενοι δεν το βλέπουν σαν αποκούμπι τους, αλλά σαν κομματικό-εργοδοτικό παραμάγαζο.

Ακόμα και την παραμονή της εκλογικοαπολογιστικής συνέλευσης έγραψαν στο Σωματείο εργαζόμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, βλέποντάς τους απλά ως ψηφοφόρους, χωρίς να τηρούν και τις στοιχειώδεις δικλείδες ασφαλείας του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι η δίμηνη τουλάχιστον εργασία, για να μπορούν να γνωρίσουν τα προβλήματα, να έχουν αντικειμενική κρίση για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, αλλά και για να αποτρέπονται εργοδοτικές παρεμβάσεις με προσλήψεις διμηνιτών για τον έλεγχο των συνδικάτων στους ΟΤΑ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην νομιμοποιήσουν τον εργοδοτικό αυταρχισμό. Να μην επιτρέψουν παρεμβάσεις που θίγουν την αξιοπρέπειά τους και να αποδοκιμάσουν αυτούς που μοναδικό τους μέλημα είναι πώς θα περιφρουρούν το κύρος της Δημοτικής Αρχής αντί βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σ’ αυτή.

Σωματείο μακρύ χέρι και αυτί της Δημοτικής Αρχής μέσα στους εργαζόμενους όχι μόνο δεν το χρειαζόμαστε, αλλά είναι και επικίνδυνο για τα συμφέροντά μας.

Οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται, η τιμή όμως και η αξιοπρέπειά μας μάς ακολουθεί σ’ όλο τον εργασιακό μας βίο για να μπορούμε βλέπουμε στα μάτια τους συναδέλφους μας.

Την Πέμπτη 18 Μάη αποδοκιμάζουμε τον εργοδοτικό και κομματικό συνδικαλισμό και ψηφίζουμε την Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΑΣ) για ένα συνδικάτο όπλο στα χέρια μας και όχι μαριονέτα της εργοδοσίας.

Μάης 2017


  • ΕΔΩ η ανακοίνωση σε μορφή doc.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις