8.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

ΠΕΣΕΚ: Όλοι στους δρόμους στις 17 και 18 Μάη – Λέμε ΟΧΙ στο 4ο μνημόνιο

Το 4ο μνημόνιο, στα πλαίσια της νέας «αξιολόγησης», αφαιρεί και το τελευταίο φύλλο συκής πίσω από το οποίο προσπαθούσε να κρυφθεί η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ. Από το «ούτε ένα ευρώ» μείωση των συντάξεων του Κατρούγκαλου, μετά την ψήφιση του ν. 4387/12.5.2017, ακολούθησε η μείωση κατά 44% των μερισμάτων του ΜΤΠΥ, ο επανυπολογισμός και η μείωση κατά 25.000.000 ευρώ μηνιαίως των επικουρικών συντάξεων, και τώρα η νέα σφαγή των κύριων συντάξεων κατά 18% και η αναπόφευκτη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Αν προσθέσουμε και τη μείωση του αφορολόγητου, οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε ακραία φτώχεια και σε εξαθλίωση. Κανένας δεν πρόκειται να γλυτώσει. Όλοι θα χάσουμε δύο ακόμη συντάξεις, και κάθε χρόνο. `Το νέο μνημόνιο δεν κατακρεουργεί μόνο τις συντάξεις, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά ξεπουλάει τη ΔΕΗ και κάθε δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής και ο κατάλογος δεν έχει τέλος με άλλα 80 μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή. Σ΄ αντάλλαγμα, για να εξασφαλίσουν την ανοχή μας, υπόσχονται μερικά «αντίμετρα» για τους πιο εξαθλιωμένους από τα ματωμένα πλεονάσματα των 3.5% κάθε χρόνο, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Η πείρα έχει δείξει ότι, αν δε συγκροτηθεί ένα κίνημα αντίστασης από όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους και δεν αναληφθεί ένας αγώνας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στην πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ, η απογοήτευση θα απλωθεί περισσότερο και η κυβέρνηση θα συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων, εισπράττοντας τον έπαινο των «συγκλητικών», και θα επαίρονται οι κυβερνητικοί βουλευτές ότι μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορούσε να περάσει τέτοια αντιλαϊκά μέτρα. Η πολιτική των μνημονίων έχει ξεπεράσει σε σκληρότητα και τα πιο άγρια μέτρα που είχε επιβάλει η Θάτσερ στους Βρετανούς εργαζόμενους.

Η ΠΕΣΕΚ απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους με ειλικρίνεια και με συνέπεια. Σας καλεί συσπειρωθείτε στο σωματείο, για να μπορέσουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για συντονισμό του αγώνα ενάντια στην πολιτική που καθημερινά μας εξαθλιώνει. Η ΠΕΣΕΚ συμμετέχει και θα συμμετέχει σε κάθε κινητοποίηση που θέτει ως προτεραιότητα την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς στην επαρχία να συντονισθούν με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας.

Εδώ που μας έφεραν, μόνο η ενότητα με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους , μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, που έχει θέσει ως προτεραιότητα η ΠΕΣΕΚ, είναι αναγκαία για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Την Τετάρτη, 17 Μάη, θα είμαστε στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με το πανό μας στο Πολυτεχνείο, ώρα 10.30.

Την Πέμπτη, 18 Μάη, ώρα 10.00, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Και σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, για να μην περάσει το 4ο μνημόνιο. Για την επιστροφή των κλεμμένων, για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Γιατί με μπλοκάκια και με μερική απασχόληση το ασφαλιστικό ενταφιάζεται.

Είμαστε συνταξιούχοι και έχουμε διδαχθεί από τους αγώνες μιας ζωής ότι τέτοιες καταστάσεις δεν ανατρέπονται χωρίς ενωτικό και παρατεταμένο αγώνα. Ας υπερβούμε τις αμφιβολίες μας. Μπορούμε να νικήσουμε όλοι μαζί. Καμία εξουσία δεν μπορεί να αντέξει στη Λαϊκή οργή.

Όλοι 17 Μάη στους δρόμους

Παρόμοια Άρθρα