Διασωματειακό Τύπου: Διεκδικούμε, απαιτούμε, εναντιωνόμαστε και απεργούμε στις 16 Μάη

Πανό της ΠΟΣΠΕΡΤ μπροστά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, και μέλη της ΕΣΗΕΑ, έξω από την είσοδο του ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 . Έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, στις 4:15πμ., παρουσία εισαγγελέα, έγινε απομάκρυνση όλων των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ που βρίσκονταν εντός και εκτός του κτηρίου

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης πραγματοποιούν 24ωρη απεργία στις 16 Μάη, συμμετέχοντας έτσι στην πανεργατική απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που θα γίνει την επομένη ημέρα.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, κατά τη συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της απεργιακής πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

 • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

 • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

 • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

 • Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για

 • ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 • ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

 • ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία

Συνάδελφοι

Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια που φέρνουν την ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση συνεχίζεται.

Την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 την επόμενη) απεργούμε με απόφαση του διασωματειακού, μαζί με την ΕΣΗΕΑ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, συμμετέχοντας στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ που θα γίνει την επόμενη ημέρα στις 17/5/2017.

Απεργούμε για όλα τα θέματα που αφορούν εργαζόμενους και κοινωνία και που είναι στο πλαίσιο της απεργίας της 17ης Μαΐου καθώς όμως και για θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και το βίο μας στην ΕΡΤ και στα υπόλοιπα ΜΜΕ.

 • Απαιτούμε την υπογραφή και την προστασία μέσα από τη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναφορά του Ν.1876/90 για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.

 • Απαιτούμε προσλήψεις προσωπικού στην ΕΡΤ, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να πάψουν οι εργολαβίες.

 • Απαιτούμε ίση και ίδια μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ. Δεν δεχόμαστε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να χωριστούν σε πατρικίους και πληβείους. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (τεχνικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, μουσικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι) είναι αλληλένδετα συνδεδεμένοι με την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος.

 • Απαιτούμε τον υπολογισμό για όλες τις συνέπειες του χρόνου προϋπηρεσίας, από την πρώτη ημέρα της εργασίας στην ΕΡΤ, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης.

Για τα ιδιωτικά ΜΜΕ

 • Απαιτούμε άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στο MEGA, στο ΔΟΛ και σε όλα τα μέσα που οι μεγαλοσχήμονες ιδιοκτήτες, ενώ αυγαταίνουν την περιουσία τους δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους που παράγουν τον πλούτο.

 • Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρξει νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με καθαρούς όρους και με όσα ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) μπορούν να υπάρξουν σύμφωνα με τις συχνότητες που διαχειρίζεται το κράτος.

 • Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι στην ανασφάλιστη εργασία και σε εργασιακές θέσεις λάστιχο.

Συνάδελφοι

Η σκληρότητα των μέτρων που θέλουν να μας επιβάλλουν, με τη νέα μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την κατάφορη φορολόγηση σε όλα, δεν πρέπει να περάσουν και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για αυτό.

Δεν πρέπει να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα ολέθρια μέτρα που προωθούνται για την ασφάλιση, τη μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών πόρων, των κοινωνικών παροχών και το νέο αφορολόγητο. Όλα αυτά τα μέτρα που πλήττουν εργαζόμενους, συνταξιούχους και γενικότερα την κοινωνία ολόκληρη.

Υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου και τις κοινωνικές δομές, που τόσα χρόνια έχουμε στηρίξει ματώνοντας, καθώς και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.

Ζητάμε ελεύθερες ΣΣΕ και όχι τα νέα μισθολόγια πείνας και απαξίωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Συγκέντρωση στις 16 Μαΐου, ώρα 12:00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

Επίσης, να δώσουμε το «παρών» όσοι μπορούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα (όποιος θέλει απεργεί και στις 17 καλυπτόμενος από τη ΓΣΣΕ).