16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψέματα από τα «λιβανιστήρια» της κυβέρνησης εις βάρος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Σχόλιο από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Πρόσφατα

Η ηγεσία του ΑΡΜΑτος, συνδικαλιστικού βραχίονα του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο ως το μακρύ χέρι της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας, για μια φορά ακόμα εκτοξεύει ψέματα σε βάρος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση, αναφέρουν ότι το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αποκρύπτει από τους εργαζόμενους τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στο νόμο για την ψυχική υγεία, με την οποία οι αποζημιώσεις για νυκτερινά, Κυριακές και αργίες επανέρχονται σε ποσοστό στα επίπεδα που ήταν πριν την περικοπή τους, την οποία ψήφισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με το νέο μισθολόγιο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό! Ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί την σελίδα του ΜΕΤΑ Υγειονομικών και να δει ότι στις 14 Μαρτίου υπάρχει δημοσίευμα, με τίτλο «Με τροπολογία επαναφέρουν τις αμοιβές για νυχτερινά αργίες στα ποσοστά που ήταν πριν την περικοπή 20% του νόμου 4354/2015», όπου γίνεται τόσο περιγραφή της τροπολογίας όσο και σχολιασμός του θέματος.

Αναρωτιέται κανείς, ποιος είναι ο λόγος που σήμερα η ηγεσία του ΑΡΜΑτος προχώρησε σε αυτό το χοντροκομμένο ψέμα;

Η απάντηση είναι απλή. Η επίθεση σχετίζεται με την αποκάλυψη που έκανε χθες το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, ότι η κυβέρνηση -σε συνεννόηση με την τρόικα- ετοιμάζεται να εξαφανίσει το ανθυγιεινό επίδομα με το 4ο μνημόνιο. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να ξεπλύνουν την κυβέρνηση και το υπουργείο, επιχειρούν να εμφανίσουν την επαναφορά των εξαιρέσιμων στο ύψος που ήταν πριν την περικοπή τους ως αύξηση του ωρομισθίου! Με αυτήν την τακτική, η ηγεσία του ΑΡΜΑτος, που λειτουργεί ως εξαπτέρυγο της κυβέρνησης, πετάει την μπάλα στην εξέδρα και δεν κάνει λόγο για την ταμπακιέρα (ανθυγιεινό επίδομα).

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι το ανθυγιεινό επίδομα κινδυνεύει, αφού η Κυβέρνηση έχει συνομολογήσει με την τρόικα την περικοπή του και έχει ψηφίσει αντίστοιχη πρόβλεψη στο νέο μισθολόγιο.

Η ηγεσία του ΑΡΜΑτος εξοφλεί γραμμάτια στην Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπ. Υγείας για την απροκάλυπτη στήριξη και τις εκδουλεύσεις που της παρέχει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΡΜΑ, όπως και μία σειρά στελεχών του, διορίστηκαν από το Υπ. Υγείας σε επιτροπές εξετάσεων των Νοσηλευτών για ειδικότητα, ενώ άλλα  κεντρικά στελέχη του τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του Εθνικού Συμβούλιου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής. Δεν μπορεί, επίσης, να μείνει απαρατήρητο ότι επικεφαλής τοπικών παρατάξεων του ΑΡΜΑτος σε μια σειρά νοσοκομεία διορίστηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε Διοικητικά Συμβούλια.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με το γεγονός ότι το ΑΡΜΑ αποτελεί βασικό παράγοντα στις αναθέσεις θέσεων προϊσταμένων που γίνονται από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, καθώς επίσης και των προνομιακών σχέσεων που έχει με αυτές, ο καθένας αντιλαμβάνεται τη στάση αυτή της ηγεσίας του ΑΡΜΑτος. Συναγωνίζονται, αν δεν ξεπέρασαν ήδη με τη στάση τους, τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια η ηγεσία του παλιού συνδικαλιστικού κατεστημένου, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών είναι περήφανο για τη στάση των συνδικαλιστικών στελεχών του, γιατί ποτέ δεν λειτούργησαν ως σφουγγοκωλάριοι κυβερνήσεων. Αντίθετα, έχουν ως μοναδικό γνώμονα για τη στάση τους την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εργαζομένων στην υγεία. Η ηγεσία του ΑΡΜΑτος έχει ελεύθερο το χώρο να λειτουργεί με τη στάση της ως το «λιβανιστήρι» της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της μνημονιακής κυβέρνησης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις