21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπάλληλος του ΟΑΕΔ κατάφερε να εξοικονομήσει 903.913 ευρώ τον χρόνο για τον Οργανισμό

Πρόσφατα

Υπάλληλος του ΟΑΕΔ στην Πάτρα, με τη βοήθεια των συναδέλφων του κατάφερε να εξοικονομήσει το ποσό των 903.913 ευρώ τον χρόνο ή 75.326,14 ευρώ μηνιαίως, από τηλεπικοινωνιακές δαπάνες, αναβαθμίζοντας το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού.

Πρόκειται για τον υπάλληλο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου στην Πάτρα με πρωτοβουλία του οποίου και με βοήθεια συναδέλφων του, ο οργανισμός αναβάθμισε το πληροφοριακό του σύστημα, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ποσού 903.913 ευρώ τον χρόνο ή 75.326,14 ευρώ μηνιαίως, από τηλεπικοινωνιακές δαπάνες, που αντιστοιχεί στο εντυπωσιακό ποσοστό του 76%.

Κάτοχος διπλώματος μάστερ Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Άγγελος Βώρος ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναβαθμίσει τον τρόπο σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL/VDSL IP VPN) για όλες τις υπηρεσίες ΚΑΠ2 και ΕΠΑΣ του οργανισμού, στο ιδιωτικό δίκτυο του ΟΑΕΔ η οποία υλοποιήθηκε από τον ίδιο και συναδέλφους του, των Γραφείων Πληροφορικής των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ καθώς και της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αναβάθμιση, εντοπίστηκαν και αποκλίσεις στους λογαριασμούς τηλεπικοινωνιακών τελών, που οφείλονταν σε πολύμηνες (αποδεδειγμένα) λανθασμένες χρεώσεις παλιών κυκλωμάτων, και γι΄αυτό θα πρέπει να αναμένεται η επιστροφή προς τον ΟΑΕΔ σημαντικών ποσών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αναφέρει ότι η εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται να αποδείξει περίτρανα πως ο οργανισμός μπορεί να αναπτυχθεί και να στηριχθεί, αξιοποιώντας το προσωπικό που διαθέτει, να απαλλαγεί από συνεργασίες που απομυζούν τον οργανισμό και δημιουργούν ποικίλα προβλήματα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις