11.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Αριστερή Πρωτοβουλία ΥΠΑΑΤ: Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός σε πλήρη αποκάλυψη σήμερα στο Υπουργείο μας

Υπό τον τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης στο Δημόσιο, Μύθοι & Αλήθειες», υπουργοί και συνδικαλιστές παρουσιάζονται μαζί, σε μια καλυμμένη προσπάθεια απεργοσπασίας, αφού στην ανακοίνωση που συνοδεύει την πρόσκληση στην εκδήλωση δηλώνουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην απόφαση της ευρείας πλειοψηφίας που επιτεύχθηκε στην ΑΔΕΔΥ για την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση», γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πλειοψηφούσες σήμερα στην ΑΔΕΔΥ συμμαχίες συνδικαλιστικών παρατάξεων… αναδεικνύουν ανύπαρκτους μύθους και αυταπάτες που συνοδεύουν την “αξιολόγηση”».

Το πρόβλημα όλου του πλαισίου που στήνεται στο Δημόσιο και το οποίο σχετίζεται με τη θέσπιση συστημάτων που «εξασφαλίζουν» μια καλύτερη και ποιοτικότερη λειτουργία του Δημοσίου είναι κατά βάση πολιτικό και σε αυτή τη βάση δεν τίθεται το ερώτημα μύθος ή αλήθεια για την μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ιστορία της «αξιολόγησης», του νόμου που ψήφισε για το ζήτημα αυτό και την προσπάθεια εφαρμογής του.

Είναι μεγάλη η πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι συνεχιστής όλου αυτού του πλαισίου διοικητικής εποπτείας της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, που έχει ξεκινήσει να στήνεται από τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, όχι με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου αλλά την στοχευμένη ενοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων για την προγραμματισμένη και προδιαγεγγραμένη διάλυσή του με σκοπό να μεταφερθούν λειτουργίες του στους ιδιώτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να στοχεύσει και να δώσει προτεραιότητα στο ξαναστήσιμο του Δημοσίου, ασχολείται με τη θέσπιση καλύτερων, όπως ισχυρίζεται, νόμων για την «αξιολόγηση», ασκώντας μια πολιτική που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ ή όποιου άλλου αστικού πολιτικού σχηματισμού και μιας νέας και ακόμα πιο επικίνδυνης επίθεσης εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο τέως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κ. Βερναρδάκης) έρχεται να συνομιλήσει για την αξιολόγηση σε ένα Υπουργείο που κατ’ εξοχήν αποτελεί τρανό παράδειγμα διάλυσης του Δημόσιου τομέα και μεταφοράς των λειτουργειών του στο ιδιωτικό κεφάλαιο και μάλιστα, το τραπεζικό.

Να θυμίσουμε το ΟΣΔΕ που όχι μόνο δεν «ήρθε σπίτι του» αλλά πήρε μαζί του Μητρώα του Υπουργείου και Μέτρα Εφαρμογής του νέου ΠΑΑ 2014-2020, που μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ πηγαίνουν στην αγκαλιά της Τράπεζας Πειραιώς και του Gaia Επιχειρείν. Στο Υπουργείο μας που έζησε και ζεί ‘στο πετσί του’ την αποδιοργάνωση έρχεται να μιλήσει για την «αξιολόγηση» και τη σημασία της, η οποία όχι μόνο δεν θα είναι εναντίον των εργαζομένων, αλλά υποτίθεται θα τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι…

Παράλληλα, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο, μας καλεί σε «εκδήλωση συνομιλίας με τους υπαλλήλους» τη στιγμή που έλαμψε διά της απουσίας της στην τελευταία συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου, για το θέμα της «αξιολόγησης» και την αντιμετώπισή του από τους συναδέλφους.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα «αναστολής της εφαρμογής της αξιολόγησης» τη στιγμή που μας καλεί σε συνομιλία με τον Υπουργό Βερναρδάκη για την εφαρμογή της και για ένα ξεκαθάρισμα μύθων και αληθειών σχετικών με το ζήτημα!

Και όλα αυτά την στιγμή που τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του Υπουργείου έχει πάρει απόφαση για απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης και οι υπάλληλοι παραδίδουν τα σχετικά φύλλα-έντυπα στο σωματείο.

Αλήθεια τι θα πράξουν τα μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπάλληλοι στο υπουργείο ή που είναι αποσπασμένοι συνεργάτες σε βουλευτές; Θα παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης ή όχι ; Πώς εννοούν την ‘αναστολή της αξιολόγησης’; Περιμένουν να την ανακοινώσει ο Υπουργός της κυβέρνησης που στηρίζουν, ο οποίος έρχεται να μας εξηγήσει για το πόσο καλή και ακίνδυνη είναι για εμάς η εφαρμογή της;

Η ΑΔΕΔΥ είναι ενήμερη, προκειμένου να περιφρουρήσει την απόφασή της και να υπερασπιστεί το δικαίωμά μας στην απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία της «αξιολόγησης», την οποία έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό, με εξώδικο, στην κυβέρνηση. Ο Υπουργός που έρχεται δεν το γνωρίζει αυτό; Κι ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έρχεται ενάντια στην απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου στο οποίο έχει εκλεγεί;

Επιπλέον, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η προθεσμία που προβλέπει ο νόμος για την «αξιολόγηση» (ν. 4369/2016) έχει παρέλθει από τις 31/3.

Κι επειδή οι μύθοι θα ακουστούν στη συζήτηση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΑΤ, επισυνάπτουμε και πάλι την τεκμηρίωση για τις παγίδες και τα καλά κρυμμένα πονηρά σημεία του νόμου, σε περίπτωση που συνάδελφοι και συναδέλφισσες πάνε στην εκδήλωση αυτή, να μπορούν να διασταυρώσουν τα λεγόμενα.

Ως παράταξη δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε μαζί με όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες στον επιτυχημένο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει ενάντια στην «αξιολόγηση» με τον Ενιαίο Σύλλογο, τις ομοσπονδίες μας (ΠΟΓΕΔΥ & ΠΟΣΕΥΓ) και την ΑΔΕΔΥ και δεν θα διστάσουμε λόγω παρουσίας υπουργών στο χώρο εργασίας μας και κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Παρόμοια Άρθρα