15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Εφετείο Αθηνών (27/4)

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων της Αττικής στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απρίλη 2017, ώρα 8.30πμ, στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας & Κυρίλλου Λουκάρεως 14)

Πρόσφατα

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει το κάλεσμα του Συλλόγου Φυλακισθέντων Αγωνιστών 1967-74 για μαζικό συλλαλητήριο στις 27 Απρίλη στο Εφετείο Αθηνών.

Κλείνουν 50 χρόνια από τις 21/4/1967 όταν η χούντα των συνταγματαρχών κατέβαζε τα τανκς στους δρόμους της Αθήνας, έβαζε τις δημοκρατικές ελευθερίες στο γύψο, άνοιγε τις φυλακές και τα ξερονήσια και οδηγούσε στα βασανιστήρια αγωνιστές της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Χρειάστηκε η θυσία των νεκρών του Πολυτεχνείου και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Κύπρο για να πέσει η χούντα το 1974.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονική επίθεση κατά του σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη που ξεκίνησε από τα Κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την πλήρη παραβίαση των όρων αποφυλάκισης των υπόδικων νεοναζί. Η θέση του Μιχαλολιάκου και όλων των υπόδικων είναι στη φυλακή μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και να μείνουν εκεί για πάντα.

Οι υπόδικοι χρυσαυγίτες βρίσκονται στο εδώλιο από τις 20/4/2015 για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τις δολοφονίες των Παύλου Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, τις βιαιοπραγίες κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, στεκιών των κινημάτων.

Η επίθεση κατά του Αλέξη Λάζαρη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Η Χρυσή Αυγή και ο φύρερ Μιχαλολιάκος βγάζουν ξανά τα τάγματα εφόδου στους δρόμους «δοκιμάζοντας» την ανοχή της Κυβέρνησης και το κίνημα. Ήδη, ρατσιστικές επιθέσεις σημειώνονται στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι. Ο Λαγός εισέβαλε σε σχολείο του Περάματος κατά των προσφυγόπουλων και στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Οι νεοναζί επιχείρησαν αποτυχημένα να εμποδίσουν την εγγραφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Στην ίδια δίκη η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, δέχτηκε επίθεση από γνωστό χρυσαυγίτη με το χυδαίο ερώτημα «που είναι ο υιός σου;».

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τα δικαστήρια ώστε να μην επιτρέψουμε στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να παριστάνει το «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Η κινητοποίηση στις 27 Απρίλη είναι ένας σταθμός για το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος, για να μπουν βαθιά στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί, οι νοσταλγοί της χούντας και του ολοκαυτώματος. Για να κλείσουμε τα γραφεία – ορμητήρια των νεοναζί παντού.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων της Αττικής στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απρίλη 2017, ώρα 8.30πμ, στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας & Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις