15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα αλληλεγγύης ΠΕΝΕΝ για τη δίωξη του αυτοαπασχολούμενου Ανδρέα Καραγιάννη

Η ποινικοποίηση της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης αποτελεί επικίνδυνη αντιδημοκρατική – αυταρχική πρακτική και επιβάλλεται η καταδίκη της

Πρόσφατα

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την πιο έντονη και κατηγορηματική καταδίκη της στην άσκηση ποινικής δίωξης ενάντια στον αυτοαπασχολούμενο (μουσικό το επάγγελμα) Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2013 είχε απευθύνει κάλεσμα για παλλαϊκή συμμετοχή κατά των μνημονίων.

Αυτό το κάλεσμα για ξεσηκωμό του λαού ενάντια στις εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές απετέλεσε την αφορμή να του ασκηθεί ποινική δίωξη με πρωτοφανείς κατηγορίες που αντιστοιχούν σε μια άλλη μαύρη περίοδο η οποία είναι καταδικασμένη στην συνείδηση του λαού μας.

Η κατηγορία και η παραπομπή σε δίκη «για διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων» και για «πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών» συνιστούν διάτρητες και κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες το υποταγμένο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αναβιώσει τις πιο σκοτεινές και αντιδημοκρατικές πρακτικές για να επιβάλει την υποταγή του λαού στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

Πρόκειται για μια δίωξη πολιτική η οποία από μόνη της δείχνει ότι το πολιτικό κατεστημένο μέσω της τρομοκρατίας προσπαθεί να επιβάλει την σιωπή προσφεύγοντας στην δίωξη της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και κατ’ επέκταση των λαϊκών και εργατικών αγώνων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη της στον Ανδρέα Καραγιάννη και απαιτεί το σταμάτημα της ποινικοποίησης των αγώνων και την αθώωσή του.

Σημειώνουμε ότι η δίκη πραγματοποιείται στις 31/3/2017 στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου. Καλούνται τα μέλη της ΠΕΝΕΝ στην ανωτέρω περιοχή να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας δραστήρια στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις