8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Εκλογές ΣΕΔΘ (30/3): Εκλογική Διακήρυξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες… Ο σύλλογός μας, ένας από τους μεγαλύτερους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάει για εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, την Πέμπτη 30 Μάρτη 2017. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικά για την ελληνική κοινωνία.

Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η εφαρμογή ενός σκληρού μνημονιακού προγράμματος από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χειροτερεύει ακόμη περισσότερο τη ζωή μας, ανατροφοδοτεί την οικονομική κρίση και καλλιεργεί κι ένα κλίμα ηττοπάθειας και απογοήτευσης, ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει και ότι όλοι το ίδιο είναι.

Στο πλαίσιο αυτό νέα αντεργατικά μέτρα προωθούνται, που θα δεσμεύουν την προοπτική και το μέλλον του λαού και της χώρας μας, και οι όποιες “αντιδράσεις” της κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο της εκτόνωσης των κοινωνικών αντιστάσεων για το καλύτερο πέρασμά τους στον κόσμο.

Στο στόχαστρο βρίσκονται:

  • Η μείωση του αφορολόγητου από τα 8.836€ στα 5.900€ που σημαίνει ατομική μηνιαία επιβάρυνση 50 περίπου ευρώ.
  • Η περαιτέρω διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο περιορισμός των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και η παγίωση της κατάργησης του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ.
  • Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών, επιχειρήσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ο πλειστηριασμός της λαϊκής περιουσίας και της πρώτης κατοικίας.
  • Η περεταίρω μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε προνοιακά επιδόματα.
  • Μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης προωθείται η συρρίκνωση του δημοσίου, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες, στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης έμπνευσης «επιτελικού κράτους» που με συνέπεια προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αξιολόγηση αυτή πρέπει να έχει την ίδια τύχη με την αξιολόγηση Μητσοτάκη και να ακυρωθεί στην πράξη μέσα από τη μαζική ανυπακοή όλων των εργαζομένων του δήμου μας, συμμετέχοντας στην απεργία αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, σε συνεργασία με τους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση και με πρόσχημα το χρέος, δεν περιορίζονται απλά σε μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα αλλά στοχεύουν να καθυποτάξουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό καταλύοντας κάθε εργατικό δικαίωμα και κάθε έννοια δημοκρατίας. Με τις πολιτικές αυτές στρώνουν το δρόμο στην αντιπολίτευση του Μητσοτάκη όπου και αυτός εάν έρθει στην εξουσία θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική και την ισοπέδωση των πάντων.

Και να μην ξεχνάμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και είναι το μακρύ χέρι των εργοδοτών και των συμφερόντων τους και ακριβώς το αντίθετο, είναι ενάντια στην ύπαρξη των συνδικάτων, υποβιβάζοντας τους ντόπιους και τσακίζοντας και δολοφονώντας τους ξένους εργάτες.

Εναντιωνόμαστε στην επιδίωξη που θέλει τους εργαζόμενους να συνηθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στη δουλειά χωρίς μισθό και δικαιώματα σε μια περίοδο που διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες και οι ανισότητες και αντικειμενικά μεγαλώνουν οι δυνατότητες ικανοποίησής τους.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής κινείται και η διοίκηση Μπουτάρη, λάτρης της ελεύθερης αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων, ο δήμαρχος ασκεί μια πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους με συνεχείς μετακινήσεις συναδέλφων χωρίς κρίσεις διευθυντών και προϊσταμένων αρεστούς στη πολιτική της διοίκησης. Κάθε λίγο ακούμε για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και το περιβόητο ότι εγώ εάν ήταν στο χέρι μου θα είχα τους μισούς και πιο λίγους εργαζόμενους στο δήμο. Οι υπηρεσίες σχεδόν όλες υπολειτουργούν χωρίς τα στοιχειώδη υλικά είτε σε υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής, σε τεχνικές υπηρεσίες και προπάντων στη καθαριότητα χωρίς Μ.Α.Π και σακούλες και σκούπες. Όλη αυτή η κατάσταση φέρνει εντατικοποίηση της εργασίας μας και πολλές φορές σύρσιμο συναδέλφων στα δικαστήρια για την υπεράσπιση απέναντι σε ιδιώτες και σε τελική οι υπηρεσίες λειτουργούν μόνο και μόνο με το φιλότιμο των εργαζομένων. Όλη αυτή η κατάσταση μας κάνει και σκεφτόμαστε και ανησυχούμε για τις ιδιωτικοποιήσεις που ευαγγελίζεται ο δήμαρχος.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση ο σύλλογός μας (Σ.Ε.Δ.Θ) βρίσκεται πολύ υποβαθμισμένος και απαξιωμένος στους συναδέλφους.  Το προεδρείο του συλλόγου, στη θητεία του υποστήριξε και υποστηρίχθηκε από τη διοίκηση του δήμου όσο ποτέ άλλοτε.

Έτσι και τώρα η παράταξή τους «Δύναμη Ενότητας» με εκβιασμούς και μηχανισμούς ειδικά από την καθαριότητα προσδοκεί ότι θα ελέγξει τους εργαζόμενους και θα καθορίσει τις τύχες του συλλόγου στο άρμα της πολιτικής της διοίκησης, διασφαλίζοντας όλα τα προνόμια που τους παρέχει η διοίκηση σε γνωστά στελέχη που ήταν και με άλλες διοικήσεις παλιότερα και εμφανίστηκαν και τώρα.

Η παράταξη της ΑΔΗΚ (παλιά: ανεξάρτητο) έχοντας τέσσερις έδρες δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία αλλά ούτε και είχε κάποια πρόταση, αλλά αναλώθηκε στη λογική: “Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, ρίχνοντας λάσπη στους εργαζόμενους και στην ανόητη λογική: “Εγώ είμαι ο καλός κι εσείς οι άχρηστοι”.

Η ΔΑΣ, περιχαρακωμένη στη κομματική λογική του: “Εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς” με τις ξεχωριστές αποφάσεις και συγκεντρώσεις, το μόνο που κάνει είναι να διασπά τους εργαζόμενους και να μη βοηθά στη δημιουργία ενός ενωτικού μαζικού κινήματος για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές λιτότητας και τις αυταρχικές πολιτικές του δημάρχου. Γιατί η ενότητα από τα κάτω όλων των ταξικών δυνάμεων θεωρούμε πως σε αυτή τη συγκυρία είναι πάρα πολύ επίκαιρη και αναγκαία, στα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ.

Η ΑΕΚ στάθηκε, με τις μικρές δυνάμεις μας, ενωτικά και αγωνιστικά σε ότι και αν προέκυψε στον κλάδο και στο δήμο μας με ενημερώσεις συναδέλφων με κριτική στη διοίκηση Μπουτάρη αλλά και στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και των περικοπών. Εμείς, σαν Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση, θέλουμε οι εκλογές στο σύλλογο να σηματοδοτήσουν ανατροπές και όχι μία από τα ίδια, θέλουμε να επιλέξουμε εκπροσώπους που δεν θα διαχειρίζονται απλά τους μνημονιακούς νόμους αλλά εκπροσώπους που θα αγωνίζονται, μαζί με τους συναδέλφους, για την ανατροπή και την κατάργησή τους.

Θέλουμε έναν σύλλογο όπου οι συνάδελφοι θα έχουν τον πρώτο λόγο και οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα των προτάσεων των γενικών συνελεύσεων. Θέλουμε ένα σύλλογο όχι φοβικό και απομονωμένο αλλά σε συνεργασία, συντονισμό και κοινή δράση με άλλους κλάδους, επειδή στην επίθεση που δεχόμαστε δεν φτάνει μόνο ο αγώνας των Δήμων αλλά χρειαζόμαστε συντονισμό και με άλλους κλάδους της κοινωνίας.

Συνάδελφοι – ες, εμείς που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΑΕΚ, πιστεύουμε ότι ο ΣΕΔΘ πρέπει να αλλάξει αντίληψη και πρακτική και η απαξίωση που υπάρχει να μετατραπεί σε ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων γιατί ο σύλλογος είναι των εργαζομένων και όχι των ημετέρων με ιδιοτελή συμφέροντα.

Στις εκλογές καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούνε στους εκβιασμούς, στις απειλές και τα ψέματα για την αρπαγή της ψήφου. Να κάνουμε πράξη την ενότητα των εργαζομένων πάνω σε ένα πρόγραμμα αγωνιστικό και διεκδικητικό για την καλυτέρευση της ζωής μας και την επίλυση των προβλημάτων στους χώρους εργασίας.

  • Θέλουμε σύλλογο ταξικό και όχι εργοδοτικό
  • Οι δήμοι ανήκουν στους δημότες και όχι στους εργολάβους και ιδιώτες

Ενισχύστε – ψηφίστε το ψηφοδέλτιο της
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

antistasi-lutte-sinexizetai-aek-agonistiki-enotiki-kinisi-thessaloniki

Παρόμοια Άρθρα