10.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Προγραμματισμός συνδικαλιστικών, κινηματικών και παραταξιακών δράσεων του ΜΕΤΑ (27/3-8/4)

Συνεχίζει το ΜΕΤΑ και τα μέλη του τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς, στο πλαίσιο: α) των ενημερωτικών του δράσεων για τα εργασιακά (π.χ., για την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο – εδώ το σχετικό 4σελιδo που έχει ετοιμάσει, το «λευκό χαρτί» – νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ΓΣΕΕ και εργοδοτών, την επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ανατροπή που επιχειρούν κυβέρνηση και δανειστές στο συνδικαλιστικό νόμο και στις ομαδικές απολύσεις, τη συμφωνία για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο κτλ.), και β) της προσπάθειάς του για τη συγκρότηση συγκρότηση ενός ευρύτερου αγωνιστικού-ταξικού μετώπου με πρωτοβάθμια σωματεία, ταξικές ομοσπονδίες, αγωνιστές εργαζόμενους και συνδικαλιστές», το οποίο θα:

  • Παλέψει για να αποκαταστήσει το κύρος των συνδικάτων.

  • Ηγηθεί του αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ιδιωτικό και δημόσιο.

  • Αγωνιστεί για την άρση του διαχωρισμού και κατακερματισμού του και τη συγκρότηση ενιαίων και ισχυρών συνδικάτων που θα εκπροσωπούν όλους τους εργαζόμενους – ιδιωτικού και δημόσιου – Έλληνες και μετανάστες και τους άνεργους.

  • Συντονίσει την πάλη του με τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που προλεταριοποιούνται, τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, που καταστρέφονται, ώστε να μπει ένα τέλος στα βάσανα του ελληνικού λαού, στην παραγωγική παρακμή και στην επιτροπεία της χώρας μας…».

  • Να ανοίξει μέτωπο ενάντια στις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις, να αναδεικνύει τους υπεύθυνους των προβλημάτων που είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βορείου Αφρικής. Ταυτόχρονα πρέπει να ανοίγουμε μαζικά μέτωπο και να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εισχωρήσει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Έτσι:

Τη Δευτέρα 27 Μάρτη και ώρα 12μ., τα μέλη του ΜΕΤΑ, Κατερίνα Γιαννούλια και Αντώνης Σταυριανός, θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση Συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων Σιβιτανίδειου Σχολής, στο ισόγειο του κτηρίου στην πλ. Κάνιγγος.

Τη Δευτέρα 27 Μάρτη και ώρα 5μμ., τα μέλη του ΜΕΤΑ Βιβή Πασχάλη και Ανδρέας Μακρής θα παραβρεθούν στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας για τη Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και τις εκλογές για το ΝΤ Πρέβεζας ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας.

Την Τρίτη 28 Μάρτη και ώρα 9πμ., το ΜΕΤΑ θα δώσει δυναμικό «παρών» στη δίκη συναδέλφων μηχανικών της ΕΜΔΥΔΑΣ, που κατηγορούνται για κινηματικές δράσεις. Η δίκη θα γίνει στο κτήριο 9, αίθουσα 2 (εδώ για τη ανακοίνωση αλληλεγγύης από την ΑΔΕΔΥ και τη στάση εργασίας από την ΕΜΔΥΔΑΣ).

Την Τρίτη 28 Μάρτη και ώρα 11πμ., ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα θα παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Ενέργειας.

Την Τρίτη 28 Μάρτη και ώρα 6μμ., στα Προπύλαια, το ΜΕΤΑ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση πολιτικών οργανώσεων για την έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Την Τετάρτη 29 Μάρτη και ώρα 9.30πμ., μέλη της παράταξης, όπως ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και ο Ανδρέας Μακρής, θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ «Σισμανόγλειο».

Την Τετάρτη 29 Μάρτη και ώρα 12μ., μέλη της παράταξης, όπως η Βιβή Πασχάλη (σ.σ.: εργαζόμενη στο νοσοκομείο) θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ «Ευαγγελισμός» (11ος όροφος κεντρικού κτηρίου, στο Δώμα).

Την Πέμπτη 30 Μάρτη, το μέλος του ΜΕΤΑ Κατερίνα Γιαννούλια θα δώσει το «παρών» στη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας.

Την Πέμπτη 30 Μάρτη, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης θα είναι παρών στις εκλογές που γίνονται στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, από όπου -ως γνωστόν- αποκλείστηκε με δικαστική απόφαση το φασιστικό, χρυσαυγίτικο σωματείο. Επίσης, θα παραβρεθεί στη συνέχεια της δίκης της συναδέλφου μηχανικού Κριστίνας Μακνέα, που κατηγορείται επειδή έκανε το καθήκον της ως δημόσιος υπάλληλος (εδώ η σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης του ΜΕΤΑ). Επιπλέον, θα περιοδεύσει σε χώρους δουλειάς και θα έχει ενημερωτικές συναντήσεις με τα μέλη και τα στελέχη του ΜΕΤΑ στη βόρεια Ελλάδα.

Την Σάββατο 1η Απρίλη, το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, ο Γρηγόρης Καλομοίρης θα προεδρεύσει σύσκεψης του ΜΕΤΑ νομού Έβρου, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης ΝΤ Έβρου ΑΔΕΔΥ.

Την Κυριακή 2 Απρίλη και ώρα 5.30μμ., στην Κομοτηνή, ο Γρηγόρης Καλομοίρης θα προεδρεύσει σύσκεψης του ΜΕΤΑ νομού Ροδόπης.

– Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ώρα 10.30-14.00, στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα), να συμμετάσχετε στην πρώτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) του ΜΕΤΑ, που αναδείχτηκε στη 2η Συνδιάσκεψή του, με θέμα την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα γίνει παρουσίαση και των βασικών συμπερασμάτων της έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία από το Δημήτρη Κατσορίδα, επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Παρόμοια Άρθρα