12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γήπεδο ΑΕΚ: H Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα φασιστοκρατείται, γιατί αντιστέκεται

Πρόσφατα

Φασίστες με τον μανδύα «οπαδών» της ΑΕΚ, έχουν καταλάβει εδώ και 15 μέρες το κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας, βανδαλίζουν την πόλη και τραμπουκίζουν τον Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους, εργαζόμενους του Δήμου και πολίτες, κάτω από τα …ψύχραιμα μάτια της αστυνομίας. Αφορμή η άρνηση των υπηρεσιών και του Δημάρχου να παρανομήσουν και αιτία η διαχρονική αντίθεση της δημοτικής αρχής στα σχέδια για το νέο γήπεδο.

ΑΕΚ ή ΦΑΠΑ. Η αόρατη Ν. Φιλαδέλφεια και ο άγνωστος πόλεμος

Ελάχιστα δημοσιεύματα και ραδιοφωνικές αναφορές, ήταν το σύνολο της δημοσιότητας που δόθηκε στα έκτροπα που συνεχίζονται ανελλιπώς από το τριήμερο της αποκριάς, στο κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας.

Το Δημαρχείο και δύο αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι (η «Στρούγκα» και η «Λαϊκή Συνέλευση») που είχαν αντίθετη άποψη για το γήπεδο, βανδαλίστηκαν ξανά και ξανά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ξυλοκοπήθηκε, εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες προπηλακίζονται, αιρετοί και συγγενείς τους απειλούνται, ομάδες τραμπούκων φωνάζουν συνθήματα, βάφουν παντού και περιφέρονται ολημερίς στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία παρακολουθεί με ψυχραιμία. Τηλεοπτικές κάμερες ούτε για δείγμα, ώστε να μπορεί να διαψεύδει με ανακοινώσεις της η ΠΑΕ ΑΕΚ και να κάνουν δηλώσεις για ειρηνικές διαμαρτυρίες οι οργανωμένοι οπαδοί και οι «δημοσιογράφοι».

Δεν είναι η πρώτη φορά. Επεισόδια συνέβησαν ξανά και ξανά τα τελευταία τρία χρόνια με τραυματισμούς, διάλυση δημοτικών συμβουλίων, καταστροφές σε σχολεία, δημοτικά κτίρια, δημόσιες υποδομές, χιλιάδες απειλητικά μηνύματα με αποδέκτη κυρίως τον δήμαρχο αλλά και άλλους αντιρρησίες συνείδησης.

Καμία δημοσιότητα: Η Νέα Φιλαδέλφεια με ένα μαγικό τρόπο έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη. Όπως και τώρα: με λίγες εξαιρέσεις, τα ΜΜΕ όχι μόνο δεν μετέδωσαν τα πολυήμερα έκτροπα, αλλά αμφισβήτησαν ότι συνέβησαν. Με τον ίδιο τρόπο 99 στις 100 δημοσιογραφικές αναφορές είναι επιθετικά αρνητικές για τη στάση του Δήμου. Ακόμη και στο κρατικό ραδιόφωνο, νομίζεις ότι στο μικρόφωνο είναι ο ίδιος ο Τίγρης ή έστω μια πιο εξευγενισμένη εκδοχή του. Η δημοτική αρχή μετά από 15 σχεδόν μέρες επεισοδίων έδωσε συνέντευξη τύπου επιχειρώντας να επικοινωνήσει την άλλη άποψη πίσω από τις ιαχές και την κατευθυνόμενη ενημέρωση. [1]

Δείγμα οπαδικού μαύρου χιούμορ. Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365.com: Φίλοι της ΑΕΚ έβαψαν ξανά στα χρώματα της ομάδας τον χώρο, στον οποίο είχαν γράψει χθες συνθήματα… άγνωστοι Όπως είναι γνωστό, άγνωστοι βρέθηκαν χθες στη Στρούγκα και κατέστρεψαν τα γκράφιτι που είχαν κάνει οι φίλοι της ΑΕΚ στο οίκημα, με μαύρο και… μοβ χρώμα. Ωστόσο, φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν ξανά σήμερα στο σημείο και αποκατέστησαν τις ζημίες, βάφοντας ξανά στα χρώματα της ομάδας το κτίριο. Όπως βλέπετε έγινε πολύ καλή δουλειά, με το αποτέλεσμα να δίνει άλλη ομορφιά στη λεωφόρο Δεκελείας, καθώς θυμίζει στον επισκέπτη την ομάδα που έκανε γνωστή τη Νέα Φιλαδέλφεια σε όλο τον πλανήτη

Θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε μερικά ερωτήματα γύρω από το θέμα.

Ποιος έβαλε την πόλη γύρω από το γήπεδο;

Τη δεκαετία του 30, η Ν. Φιλαδέλφεια ήταν ένας μικρός προσφυγικός οικισμός, έξω από την Αθήνα. Στην άκρη του οικισμού, το ελληνικό δημόσιο παραχώρησε για χρήση, στο ερασιτεχνικό σωματείο των προσφύγων με την επωνυμία Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, μια έκταση για τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων και των παιδιών του οικισμού.

Σήμερα ο ίδιος χώρος, που βρίσκεται πλέον στην καρδιά της μεγαλούπολης, αποτελεί το επίδικο ζήτημα ανάμεσα σε ένα πανίσχυρο οικονομικό παράγοντα, τον «Τίγρη» Δημήτρη Μελισσανίδη και την τοπική κοινωνία.

Ένα γήπεδο για την ΑΕΚ, αλλά ποια ΑΕΚ;

Η σχέση του γηπέδου με την πόλη και το Άλσος δεν ήταν ανέφελη. Αρκετές φορές τις τελευταίες 5 δεκαετίες, η ΑΕΚ διεκδίκησε τμήματα του Άλσους για επεκτάσεις και αρκετές φορές οι δημοτικές αρχές και οι κάτοικοι αντιστάθηκαν σθεναρά. Μέχρι το 2003 όταν ένας προηγούμενος «ισχυρός» παράγων, αποφάσισε να γκρεμίσει μόνος του το γήπεδο της ΑΕΚ, ελπίζοντας ότι θα ενταχθεί στα Ολυμπιακά έργα. Δεν τα κατάφερε γιατί προτιμήθηκαν ο Κόκκαλης και το Καραϊσκάκη. Το μεγαλεπίβολο σχέδιο συνάντησε τοπικές αντιστάσεις, ο τότε Δήμαρχος, στοχοποιήθηκε από τους τότε μπράβους και τελικά έγινε προσφυγή στο ΣΤΕ που το ακύρωσε. Ο τότε ισχυρός παράγων δεν ήταν και τόσο ισχυρός όσο ο σημερινός.

Έκτοτε η ΠΑΕ ΑΕΚ παίζει στο ΟΑΚΑ, ένα στάδιο σε αραιοκατοικημένη περιοχή, με χιλιάδες θέσεις στάθμευσης και ειδικό σταθμό ΗΣΑΠ, την Ειρήνη. Συμβαίνει και αλλού: η Ρόμα μοιράζεται από το 1953 το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης με τη Λάτσιο και μόλις πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια διαφωνιών, πήρε τη συναίνεση του Δήμου για δικό της γήπεδο αφού περιόρισε δραστικά τα αρχικά της σχέδια.

Το νέο γήπεδο, πήρε πράσινο φως από την κυβέρνηση Σαμαρά με ειδικό άρθρο [2] δεδομένου ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν ταιριάζει στο σχέδιο του Μελισσανίδη. Παρόλαυτά στην πρώτη παράγραφο του φωτογραφικού άρθρου δεν άλλαξαν το βασικότερο μια που ακόμη δεν έχει καταργηθεί το Σύνταγμα. Το άρθρο αναφέρει την ίδρυση ενός κέντρου αθλητισμού, μνήμης και πολιτισμού και ο δημόσιος χώρος παραχωρείται και πάλι στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, για τις ανάγκες του καταστατικού της σκοπού. Ωστόσο το σχέδιο Μελισσανίδη δεν αφορά ούτε ένα κέντρο αθλητισμού ούτε την ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν θα βλέπει ούτε την πόρτα του. Αφορά ένα γήπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου που θα διαχειρίζεται μια ανώνυμη εταιρεία δικών του συμφερόντων με την επωνυμία «Δικέφαλος ΑΕ». Πανομοιότυπο σχέδιο έχει υλοποιηθεί και στην Λάρισα. Και εκεί παραχωρήθηκε χώρος- φιλέτο από την Πολιτεία στην Ερασιτεχνική και από την Ερασιτεχνική σε Ανώνυμη εταιρεία του τότε προέδρου της ομάδας της Λάρισας. Και εκεί όσοι διαφώνησαν στοχοποιήθηκαν ως εχθροί του λαού. Το αποτέλεσμα; Ο πρόεδρος έφυγε από την ΑΕΛ αλλά συνέχισε να κατέχει την εταιρεία «ΓΗΠΕΔΟ Λάρισας ΑΕ» και να ζητάει υπέρογκα ενοίκια. Η ομάδα της Λάρισας, 7 μήνες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια, βρέθηκε να παίζει εκτός του γηπέδου «της» πριν επέλθει συμβιβασμός για το ύψος των ενοικίων που συνεχίζουν να αποτελούν αιτία αντιπαράθεσης. [3]

Στην περίπτωση της Ν.Φ. η ερασιτεχνική ΑΕΚ στεγαζόταν στο παλιό γήπεδο και είχε τμήματα στίβου, πυγμαχίας, ξιφασκίας κλπ. Στον ίδιο χώρο υπήρχε και γήπεδο μπάσκετ. Μετά την κατεδάφιση του γηπέδου, η ερασιτεχνική ΑΕΚ καταλαμβάνει δημοτικούς χώρους άθλησης ενώ τα άλλοτε κραταιά της τμήματα στίβου έχουν διαλυθεί.

Αν κάποιοι φωνάζουν για την ιστορία, την προσφυγιά, τους προγόνους, τη μνήμη και λοιπά υψηλά ιδανικά που υποτίθεται ότι συμβολίζει η ΑΕΚ, τότε θα έπρεπε να μιλάνε για ένα στάδιο που θα φιλοξενεί τα τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και θα προσφέρει ευκαιρίες για άθληση σε όλο τον κόσμο. [4] Ένα στάδιο που θα διαχειρίζεται η ερασιτεχνική ΑΕΚ με τη στήριξη του Δήμου και της Πολιτείας και όχι οι υπάλληλοι ενός μεγαλοκαρχαρία. Ένα τέτοιο στάδιο υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και αξίζει τόσο τη δημόσια έκταση όσο και τη χρηματοδότηση που ετοιμάζεται να δώσει η Περιφέρεια Αττικής. Ένα τέτοιο στάδιο έκαναν οι πρόσφυγες για τα παιδιά τους. Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες, κατάλληλα μόνο για όσους δεν κάνουν τον κόπο να σκεφτούν.

Χωράει ο ελέφαντας στο σπιτάκι του σκύλου;

Κάθε επιχειρηματίας και κάθε επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα μπορούν προφανώς να κάνουν το γήπεδο που θέλουν. Αρκεί να το κάνουν σε δική τους έκταση, με δικά τους χρήματα και να μη δημιουργούν προβλήματα στην πόλη, στους πολίτες και το περιβάλλον. Μπορεί οι παράγοντες της ΠΑΕ να οραματίζονται την Αγιά Σοφιά σε έκδοση γηπέδου. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να την κάνουν στο κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας, γιατί απλά δεν χωράει. Παρά το γεγονός ότι αποχαρακτηρίστηκε δασική και αναδασωτέα έκταση από το Άλσος και παραχωρήθηκε για το νέο γήπεδο, μια ματιά στις εικονικές μακέτες που κυκλοφορεί η Δικέφαλος ΑΕ, είναι αποκαλυπτική: το ογκώδες γήπεδο στριμώχνεται ανάμεσα στο Άλσος και τα στενά δρομάκια του προσφυγικού οικισμού. Ανύπαρκτες οι περιμετρικές ζώνες : η είσοδος και η έξοδος των τριάντα χιλιάδων και πλέον θεατών γίνεται απευθείας από το στενό δημόσιο δρόμο.

Το σημείο δεν εξυπηρετείται ούτε από μετρό, ούτε από τραμ. Η οδική πρόσβαση στο γήπεδο γίνεται από δύο στενούς δρόμους με σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Θέσεις στάθμευσης ούτε υπάρχουν ούτε προβλέπονται να βρεθούν εκτός από 200 (που ούτε αυτές έχουν εντοπισθεί). Πως θα έρχονται λοιπόν οι 30 και πλέον χιλιάδες θεατές; Όσοι από αυτούς μπορούν να εξυπηρετηθούν από ηλεκτρικό, θα έρχονται μέχρι τον Περισσό, ένα μικρό σταθμό που δεν διαθέτει υποδομές για την εξυπηρέτηση πλήθους (όπως διαθέτουν π.χ. του Φαλήρου ή της Ειρήνης) και θα διασχίζουν δρόμους που δεν έχουν καν πεζοδρόμια. Οι υπόλοιποι θα επιχειρούν να προσεγγίσουν με ΙΧ και να σταθμεύσουν παράνομα, φρακάροντας ασφυκτικά την πόλη σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Ήρθε η ανάπτυξη;

Το επιχείρημα ότι η κατασκευή του γηπέδου θα φέρει χρήμα και δουλειές, έχει παίξει πάρα πολύ. Το επικαλέστηκε μέχρι και το ΣΤΕ όταν απέρριψε την προσφυγή του Δήμου που ζητούσε να μην αποχαρακτηριστεί τμήμα του Άλσους. Είναι όμως έτσι;

Η Ν. Φιλαδέλφεια έχει μια ιδιαιτερότητα που την έχει κάνει ιδιαίτερα ελκυστική: Πολύ πράσινο, το Άλσος και κυρίως τον διατηρητέο προσφυγικό οικισμό. Κτισμένος το 1927 στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κηπουπόλεων, με τις χαρακτηριστικές ελλειψοειδείς χαράξεις των δρόμων, τα χαμηλά προσφυγικά σπίτια και τους πολλούς πεζόδρομους, αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα οργανωμένης δόμησης που διατηρείται σχεδόν ατόφιο μέχρι σήμερα. Αυτός ο οικισμός εκτός από την ησυχία του, θα χάσει μεγάλο μέρος από τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, τόσο λόγω του δυσανάλογου γηπέδου όσο και λόγω της υπογειοποίησης των δρόμων που σχεδιάζεται μπροστά από αυτό.

Εξαιτίας της παραδοσιακής φυσιογνωμίας της, την τελευταία δεκαετία η περιοχή γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Σουβλάκια, ουζερί, ταβέρνες και καφετέριες σε σημείο κορεσμού. Τι θα γίνει όταν θα ξεκινήσει το εργοτάξιο του τεράστιου γηπέδου στην καρδιά της περιοχής; Και ακόμη περισσότερο, τι θα γίνει όταν αρχίσει να λειτουργεί το γήπεδο; 20 αγώνες το χρόνο δεν αρκούν για να γεμίσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Αρκούν ενδεχομένως για να αδειάσουν τις υπόλοιπες ημέρες.

Επιλεκτική μνήμη

Ένα επίσης δημοφιλές επιχείρημα είναι ότι το γήπεδο εκεί ήταν πάντα. Πράγματι το γήπεδο ήταν εκεί, αλλά όταν η πόλη μεγάλωσε και οι συνθήκες άλλαξαν, τα προβλήματα που δημιουργούσε το γήπεδο ήταν πολλά και σοβαρά. Ωστόσο ακόμη και έτσι, υπήρχε το αντιστάθμισμα της μαζικής άθλησης και των πολλών αθλητικών τμημάτων.

Επιπλέον το προηγούμενο γήπεδο είχε ύψος 15 μέτρα. Το νέο γήπεδο έχει ύψος 28 μ. ενώ οι ογκώδεις πυλώνες στήριξης φτάνουν τα 40 μ. Τα προσφυγικά σπίτια έχουν ύψος 8,5-9 μ. Όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τη μνήμη και την προσφυγιά δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα. Με βάση την ατράνταχτη λογική τους, μνήμη δεν είναι ο διατηρητέος προσφυγικός οικισμός αλλά το τσιμεντένιο γήπεδο και τα φαραωνικά επιχειρηματικά σχέδια.

Πού είναι το κράτος;

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά η αγάπη μένει. Το κράτος παραμένει με συνέπεια στη θέση του, στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων. Ο νόμος- παραγγελία της κυβέρνησης Σαμαρά, όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά υπηρετείται από την κυβέρνηση Τσίπρα που ενέκρινε την διάτρητη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων χωρίς να αλλάξει ούτε κόμμα. Το ΥΠΕΝ προχωράει τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικής άδειας παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ότι το νέο γήπεδο παραβιάζει ακόμη και τον νόμο -παραγγελία.

Αρένα Δούρου

Η παρούσα διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, όχι μόνο δεν διέγραψε από τον προϋπολογισμό της τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο που είχε εγγράψει η διοίκηση Σγουρού, αλλά ανέλαβε να υλοποιήσει το θεάρεστο έργο της μετατροπής του δημόσιου δρόμου σε προαύλιο του γηπέδου. Το έργο ονομάζεται «υπογειοποίηση» των δρόμων μπροστά από το γήπεδο. Οι μελέτες και τα σχέδια είναι δωρεά της Δικέφαλος, ενώ η Περιφέρεια θα βάλει άλλα 15 – 20 εκατ. και θα κατασκευάσει το έργο. Το έργο είναι σε πλήρη αντίθεση με την εγκεκριμένη από το 2013 κυκλοφοριακή μελέτη και ο Δήμος καταγγέλλει ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

Ο Δήμος εμποδίζει το γήπεδο;

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα αφού δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας έχει πολύ περιορισμένες δικαιοδοσίες. Στην πραγματικότητα η κωλυσιεργία οφείλεται σε άλλους παράγοντες αλλά ο Δήμαρχος βολεύει ως στόχος επειδή εκφέρει σαφώς την αντίθεσή του με το συγκεκριμένο σχέδιο από την προεκλογική περίοδο ως σήμερα. Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος προσέφυγε στο ΣΤΕ για να μην αποχαρακτηρισθεί τμήμα του Άλσους, αλλά αυτή η δικαστική διαδικασία ήταν ανεξάρτητη από τη συνέχιση των σχεδίων. Έτσι κι αλλιώς η απόφαση του ΣΤΕ έχει εκδοθεί εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι το «επεισόδιο με τις υψομετρικές» που πυροδότησε τον νέο κύκλο βίας στην Ν. Φιλαδέλφεια. Για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια του γηπέδου, η εταιρεία πρέπει να έχει μια βεβαίωση του Δήμου που να βεβαιώνει τη στάθμη (υψόμετρο) του δρόμου. Αυτό είναι μια σύντομη τυπική διαδικασία. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι η Δικέφαλος θέλει να υπογειοποιήσει το δρόμο μπροστά από το γήπεδο, οπότε αυτό αφορά μια εντελώς άλλη διαδικασία στην οποία γνωμοδοτούν μια σειρά όργανα και εν τέλει εγκρίνει η Περιφέρεια. Όταν λοιπόν ζητούν από το Δήμο να εγκρίνει τις υψομετρικές μελέτες στην πραγματικότητα του ζητούν να παρανομήσει διπλά. Πρώτον γιατί δεν εγκρίνει και δεύτερον γιατί δεν υπάρχει η μελέτη του έργου ώστε να μπορεί έστω να γνωμοδοτήσει. Γιατί δεν υπάρχει αυτή η μελέτη; Εδώ οι γνώμες διχάζονται. Πριν από 2,5 χρόνια η Περιφέρεια παρέλαβε από την Δικέφαλος μια προμελέτη και μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της υπογειοποίησης των δρόμων. Έκτοτε η Περιφέρεια δεν έκανε καμία κίνηση για να εγκρίνει αυτά που παρέλαβε και κανείς από την ΑΕΚ δεν την κατηγόρησε γιαυτό. Το μόνο που έκανε η Περιφέρεια ήταν να στείλει τον Οκτώβρη του 2016  ένα πρωτοφανές έγγραφο στο Δήμο με το οποίο ενημέρωνε ψευδώς α. ότι έχει εγκρίνει την προμελέτη β. ότι η προμελέτη καθορίζει τα υψόμετρα των δρόμων και η οριστική μελέτη θα έχει μικρής κλίμακας διακυμάνσεις! και το καλύτερο γ. ότι η οριστική μελέτη για το πώς θα κατασκευαστεί ο δημόσιος δρόμος και σε ποιο υψόμετρο, θα γίνει μετά την άδεια δόμησης του γηπέδου![5] Το έγγραφο αυτό περιφέρθηκε σε όλα τα οπαδικά μέσα για να αποδείξουν ότι ο Δήμος έχει το Μουντζούρη. Για άλλη μια φορά οι οπαδοί εμπαίζονται από τους αγαπημένους τους παράγοντες που διαρκώς λένε και ξελένε χωρίς κανείς να τους ζητάει το λογαριασμό. Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ αποτελούν τα εξώδικα σε υπαλλήλους και αιρετούς με τα οποία η Δικέφαλος επιχειρεί να εκφοβίσει αλλά και να ικανοποιήσει το φιλοθέαμον οπαδικό κοινό, ώστε να μην στραφεί εναντίον τους.

Ακούει ο τοίχος;

Όλα τα παραπάνω έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά. Όπως πολύ συχνά έχουν αναλυθεί τα κίνητρα Μελισσανίδη, τα οποία δεν τα έχει κρύψει άλλωστε. [6] Μάταια. Όπως και στην περίπτωση του Καραισκάκη, όπως και στης Λάρισας όπως εν τέλει σε τόσες περιπτώσεις, οι οπαδοί των ομάδων γίνονται πιόνια των επιδιώξεων των παραγόντων που γιαυτό ακριβώς τον λόγο αναλαμβάνουν τις ομαδες και όχι από αγνά φίλαθλα αισθήματα. Εξάλλου η αγνότητα έχει πάρει διαζύγιο από το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εδώ και πολλά χρόνια.

Η άλλη πρόταση

Όπως αναλύθηκε στην περιοχή αντιστοιχεί ένα γήπεδο για την ερασιτεχνική ΑΕΚ για τα τμήματα μαζικού αθλητισμού. Όσο για την ΠΑΕ, ας αναζητήσει ένα κατάλληλο χώρο για τα σχέδιά της ή ας συμβιβαστεί με τη φιλοξενία της στο χώρο της ερασιτεχνικής και ας συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ για τις μεγάλες διοργανώσεις. Αλλιώς ας επιστρέψουν το χώρο στο δημόσιο ώστε να γίνουν αθλοπαιδιές και αθλητικές εγκαταστάσεις για όλο τον κόσμο. Τον κόσμο που πληρώνει για όσα γίνονται χωρίς κανείς να του δίνει λογαριασμό.

Η πόλη ανήκει στους πολίτες, δεν θα γίνει πεδίο δόξης επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικής διαπλοκής.


[1] http://www.sportotal.gr/feed/64196-enas-dimarxos-pou-ton-afisan-mono

[2] Άρθρο 42 του ν. 4277/2014,

[3] http://www.larissanet.gr/2014/01/21/tou-edosan-xrysafi-kai-tora-kanei-business/

[4] Ένα τέτοιο χώρο έχτισαν οι τιμημένοι πρόγονοι της Ορίτζιναλ πετραδάκι-πετραδάκι και οι απόγονοί τους τον γκρέμισαν. Η …γλαφυρή ανακοίνωση ως ελάχιστο δείγμα του κλίματος που καλλιεργείται http://www.original21.com.gr/?p=1015

[5] http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/256180/egkrithike-i-ypogoiopisi-gia-gipedo-tis-aek-apo-tin-perifereia

[6] http://www.filadelfia-xalkidona.gr/2013/10/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-e%CE%B3%CF%8E-%CF%84%CE%BF-a%CE%BB%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-m%CF%8C%CE%BD/

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις