Εργαζόμενοι Δ. Θεσσαλονίκης: Οι νεοναζί δεν έχουν θέση στα Σωματεία και στους χώρους εργασίας

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

fasismos-eksw-sindikata

Στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η ίδρυση νέας συνδικαλιστικής παράταξης εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης με το όνομα «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη», η οποία σκοπεύει να συμμετάσχει στις εκλογές του ΣΕΔΘ.

Το ότι είναι χρυσαυγίτες, το ομολογούν και οι ανακοινώσεις τους, που άλλωστε φιλοξενούνται στη επίσημη ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» και σ’ άλλα φασιστικά μέσα.

Το ΔΣ του ΣΕΔΘ, λαμβάνοντας υπόψιν του τις αποφάσεις και ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίασή του στις 9 Μαρτίου 2017 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Στον ΣΕΔΘ και σε όλα τα Σωματεία δεν έχουν θέση οι χρυσαυγίτες και ότι έχει σχέση μαζί τους.

Αυτοί που χτυπούν εργαζόμενους, αυτοί που ανέλαβαν την «πολιτική ευθύνη» της δολοφονίας του Π. Φύσσα, πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους.

Κανένας συνάδελφος -εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας τους. Δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, αντίθετα είναι εχθροί τους.

Το Δ.Σ. του ΣΕΔΘ αποφασίζει ομόφωνα να μη γίνει δεκτό χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΣΕΔΘ. Αυτή την απόφαση θα καταθέσει και ως πρόταση στη Γενική Συνέλευση στις 15 Μαρτίου .

Τα Σωματεία των εργαζομένων και οι αγώνες τους δεν συνδέονται με αγκυλωτούς σταυρούς και «τάγματα εφόδου»!