16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα ρουσφετολογική ρύθμιση από το υπ. Υγείας: καταργούν την αρμοδιότητα των Υπηρεσιακών για τις αποσπάσεις

Πρόσφατα

Μετά την πλήρη εξαίρεση του υπουργείου Υγείας από τις ρυθμίσεις του νόμου για την κινητικότητα, έρχεται μια νέα νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για ρουσφετολογικές αποσπάσεις προσωπικού των νοσοκομείων και του χώρου της υγείας.

Σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία που συζητείται στη Βουλή (δείτε το ΕΔΩ), στο άρθρο 35, καταργείται η απαραίτητη μέχρι σήμερα σύμφωνη γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου για τις αποσπάσεις (δύο ετών με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμα έτους) του προσωπικού των Νοσοκομείων και του χώρου της υγείας σε διαφορετική ΥΠΕ.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να κάνουν οι Δυπεάρχες αποσπάσεις εργαζομένων σε διαφορετική ΥΠΕ ακόμα και όταν υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Πρόκειται καθαρά για μια ρύθμιση που στοχεύει στη ρουσφετολογική εξάρτηση από τους δυπεάρχες των εργαζομένων που κάνουν αιτήσεις για αποσπάσεις, και ουσιαστικά έτσι θα αντικατασταθούν οι μέχρι σήμερα τρίμηνες μετακινήσεις με ετήσιες ή  δίχρονες και τρίχρονες αποσπάσεις.

Άραγε πώς θα δικαιολογήσουν οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης αυτή τη διάταξη, τη στιγμή που προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι πολεμούν τη ρουσφετοκρατία, ενώ στην πράξη κάνουν ακριβώς το αντίθετο;

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις