19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ενεργοί Άνεργοι: Όχι άλλα λεφτά στην εργοδοσία – Λεφτά για τους άνεργους ΤΩΡΑ!

Πρόσφατα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για την συμφωνία που έκλεισε με την ΕΕ και το ΔΝΤ και προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτή είναι μια σύμφωνια που θα φέρει σταθεροποιήση, μείωση της ανεργίας, όχι άλλα επόδεινα μέτρα και φυσικά την πολυπόθητη «ανάπτυξη». Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας παρουσιάσει μια δική της πραγματικότητα και να μας καθησυχάσει λέγοντας μας ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.

Εμείς οι άνεργοι όμως γνωρίζουμε καλύτερα από όλους την πραγματικότητα αφού αναζητούμε δουλεία και δεν βρίσκουμε, δεν επιδοτούμαστε και ζούμε με δυσκολία.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Κυβέρνηση παίρνει θέση ενάντια στα συμφέροντα των ανέργων και υπέρ της εργοδοσίας. Η πολιτική της κατά της ανεργίας, όπως έχει το θράσος να την ονομάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στηρίζεται στο να χαρίζει τα χρήματα των εργαζομένων στους εργοδότες προσφέροντας τους τσάμπα εργασία.

Αντί να διαθέσει τα χρήματα του ΟΑΕΔ για να πάρουν όλοι άνεργοι επίδομα ανεργίας ή να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τα χαρίζει μέσω προγραμμάτων στην εργοδοσία με ένα σωρό προγράμματα για προσλήψεις . Δημιουργώντας συνεχώς διάφορα προγράμματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς να εξασφαλίζει ίσους μισθούς με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα. Ταυτόχρονα αφήνει στην τύχη τους το υπόλοιπο εκατομμύριο άνεργους αφού ούτε δουλειά βρίσκουμε ούτε κάποια επιδότηση λαμβάνουμε για να ψευτοεπειβιωνουμε. Τις πολιτικές επιλογές τους συμπληρώνουν οι προτάσεις του ΟΑΕΔ για ποινές στους ανέργους επιβαρύνοντας την δύσκολη κατάσταση μας με ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση δεν είναι καθόλου αδιάφοροι και ανήμπορη για τους άνεργους. Έχει ξεκάθαρη θέση για την ανεργία και τους ίδιους τους άνεργους. Θέλει να μας δίνει στην εργοδοσία με μισθούς πείνας, που θα τους πληρώνει ο ΟΑΕΔ, με τις ποιο ελαστικές σχέσεις εργασίας και χωρίς κανένα δικαίωμα, θέλει να μας κάνει το μοχλό για να ρίξουμε τα μεροκάματα και τα δικαιώματα των υπόλοιπων συναδέλφων. Η ανάπτυξη που σχεδιάζουν θα είναι μια ανάπτυξη της φτώχειας, της ελαστικής εργασίας και της ανεργίας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση πρέπει να πάρουμε θάρρος και να βγούμε μπροστά. Να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιωματά μας. Η νίκη του αγώνας μας για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, αυτή την φορά ακόμα πιο μαζικά, ενωτικά και μαχητικά.

Τώρα είναι η στιγμή να οργανωθούμε παντού, να ξαναβάλουμε μπροστά και να παλέψουμε για τα αιτηματά μας

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΜΜ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

  • ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΝΕΡΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΟΡΤΩΝ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις