18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγροτικό «λουκέτο» απ’ αόριστον στο Τελωνείο Ευζώνων – Κλειστός ο κόμβος της Νίκαιας

Πρόσφατα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται από τις 16.30 στον κόμβο της Ειδομένης και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και σε κάθε παρακαμπτήριο στην περιοχή, αποφάσισαν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, όπως τόνισε στο τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης. Επισημαίνεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έσπασαν αιφνιδιαστικά το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο όπου βρίσκονταν, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που έστησαν στις 28 του μήνα παραγωγοί του δήμου Παιονίας νομού Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα απο τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε σήμερα σημαντικά από συναδέλφους τους, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αιγίνιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

Κόμβος Νίκαιας

Κλειστή είναι από τις 16.00 η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο κόμβο της Νίκαιας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών της περιοχής. Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν τον δίωρο αποκλεισμό του ρεύματος της εθνικής προς Θεσσαλονίκη. Το ρεύμα με κατεύθυνση την Αθήνα είναι κλειστό επ’ αόριστον, από την προηγούμενη Πέμπτη.

Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι αγρότες

Νέα μπλόκα στήνουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα ενώ παράλληλα ενισχύουν τα υφιστάμενα. Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις κατά τις οποίες θα εκτιμηθούν οι δυνάμεις και η δυνατότητα να δημιουργηθεί κεντρικό μπλόκο στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας στις 11.00 προχώρησαν στον αποκλεισμό της Εθνικής Θεσσαλονίκης – Σερρών στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τον δρόμο αν δεν φτάσουν στον Προμαχώνα. Όπως αναφέρουν, το μπλόκο τους έχει ενισχυθεί σημαντικά και στόχος τους είναι να εφαρμόσουν τα εναλλακτικά τους σχέδια ώστε να φτάσουν στο τελωνείο, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένει αισθητή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονται σε κάθε διασταύρωση του δρόμου Σερρών-Προμαχώνα, αλλά και σε παρακαμπτήριες οδούς, προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σχέδια των αγροτών.

Στο στήσιμο αγροτικών μπλόκων προχωρούν από σήμερα Δευτέρα έως και την Πέμπτη 2/2 οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, σε συνέχεια των αποφάσεων που έλαβαν στη διάρκεια σύσκεψης των συντονιστικών τους επιτροπών.

Αγροτικό μπλόκο προγραμματίζεται να στηθεί και στο Άργος Ορεστικό, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Εντός της ημέρας, οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, πρόκειται να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Μπλόκο στήνεται και στην Εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.

Νέο μέτωπο αναπτύσσουν οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι προσανατολίζονται να στήσουν μπλόκο με τρακτέρ στα Τέμπη. Ήδη, από χθες Κυριακή 29 Ιανουαρίου, τρακτέρ άρχισαν να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών. Το επίσημο ραντεβού έχει δοθεί για αύριο Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, στις 12:00, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, από αγρότες του Κιλελέρ, της Μάνδρας και της Αγιάς, ενώ οι αγρότες από τον Τύρναβο θα βρεθούν, την ίδια ώρα, στο κόμβο της Γυρτώνης.

Οι αγρότες αναμένουν να δουν τις δυνάμεις που θα αναπτυχθούν αύριο στα σημεία των συγκεντρώσεων, προκειμένου να εκτιμήσουν εάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη δημιουργία κεντρικού μπλόκου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ
ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑ ΩΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις