Το βίντεο το ανέβασε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας στην επίσημη ιστοσελίδα του. Όπως θα ακούσετε, γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν από τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό και την «κομπανία» του να βγουν εκτός του χώρου του σχολείου.

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος για τα προσφυγόπουλα

Στο μεταξύ, χθες, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, με θέμα τα προχθεσινά επεισόδια με τους χρυσαυγίτες στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου. Η ένταση δημιουργήθηκε μετά την παρέμβαση γονέων που αντιδρούν στην ένταξη των 25 προσφυγόπουλων, από τη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό, στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τα συγκεκριμένα άτομα ήρθαν στα χέρια με άλλους γονείς του σχολείου και κατοίκους της περιοχής που επιθυμούν την ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε για περίπου μία ώρα.

Νωρίτερα, ο Δήμος Περάματος, με αφορμή τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού και ξενοφοβίας, προσβάλλοντας κάθε έννοια πολιτισμού και δεν θα γίνει ανεκτή στην πόλη μας».